Fesztivál

Egy Nap - városi ökobandázás

Dürer Kert
2019. június 02. (vasárnap) 10:00 - 23:59
Ingyenes

Helyszín:

Dürer Kert
1146 Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.

Városi nomádok és vidéki urbanisták! Már-gyüttmentek és Lesz-gyüttmentek – ide gyűljetek!


Ismét egy közös városi ökobandázásra, az augusztusi Gyüttment Fesztivál előbulijára hívnak benneteket!


Egy Nap: A város – vidék kapcsolatáért
Mert egy Nap süti a várost és a vidéket!


Egy Nap, hogy élhetőbbé tegyék élettereinket, legyen az vidéken vagy a (fő)városban; hogy segítsék egymást azzal, amivel tudják – tudásmegosztással, tapasztalatcserével.


Egy Nap zenével, tánccal, előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal, piaccal, komposztbudival – mindezt nulla hulladék szemléletben!


Az Egy Nap programjairól:
Mi kell ahhoz, hogy élhetőbbek legyenek városaink és érdemes legyen vidékre költözni? Hogyan juthatunk egészséges élelmiszerhez? Milyen közösségben élni és vállalkozni? Hogyan osztozhatunk a tudáson és az erőforrásokon? Milyen kihívásokkal szembesülhetünk, ha vidékre költözésre adjuk a fejünket? Miről mesélnek nekünk azok, akik városból vidékre költöztek? 
Szó lesz a szolidáris gazdaságról, bemutatkoznak hiteles vidékre költözők, lesz szó a friss, helyi élelmiszereket szállító bevásárló közösségekről, a közösségi lakhatás és a közösségi vállalkozás kapcsolatáról, valamint egy gyüttmenteket felkereső kutatócsoport tapasztalatairól is.


Fix belépő nincs, adományozni lehet, s érdemes, mert azt a rendezvény költségeire és a Gyüttment Fesztivál kulturális és zenei programjaira fordítják.