Fesztivál

ELEVEN Tavasz

Helyszín:

Budapest

Információ:

Több mint 20 helyszínen több mint 60 programmal érkezik május harmadik hétvégéjén a Bartók Béla útra az idei ELEVEN Tavasz fesztivál.

Házibuli a társasházakban

A közösségi programok már május 19-én megkezdődnek. Pénteken házi receptverseny, háziállatok (kutyák, macskák, görények) ügyességi versenye, valamint közös társasjátékozás és örömzenélés várja a Bartók Béla úti társasházak lakóit. A program egyik érdekessége, hogy a lakók legjobb süteményeit másnap viszont lehet majd látni a Bartók Béla út kávézóiban.

Megszépül a Bartók

Május 20-án színes virágokkal ültetik tele a szervezők és a lakók a Bartók Béla Boulevard-t, de ez még nem minden! Szombaton készül el az a hatalmas installáció, amit a Gárdonyi téren állítanak majd fel, és amelynek elkészítésében a Bartókon sétálók vesznek részt. De nemcsak a téren, hanem a Bartók Béla Boulevard több pontján is találkozhatunk majd járdára festett tangramszerű street art alkotásokkal. Az utca szépítésében, festésében helyi diákok - például a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói - is részt vesznek, mivel hagyományosan jó kapcsolatot ápolnak a helyi oktatási intézmények a Bartok Béla Boulevard-ral.

Egy napra a zene főutcája

Szombat délután valódi zenefolyammá válik a Bartók Béla út. A Szent Gellért tértől egészen a Móricz Zsigmond körtérig gospel kórusok, együttesek, szólisták, táncosok lépnek fel a legkülönbözőbb zenei stílusokban és természetesen az utcán. A Gárdonyi téren este az Oláh Dezső Trio és a Half Note City játszik, utánuk igazi utcabuli kezdődik, a zeneszámokat Clubber Johnny keveri.

Ízek, séták, ékszerek

De a két nap során nemcsak a zenéről szól majd a Bartók és az ELEVEN Tavasz. Pénteken egyedi ékszerkiállítás nyílik a Kredencben, ahova origami workshopra is el lehet másnap látogatni. A Bartók legszínesebb kávézójában, a La Nube-ban akusztikus koncerttel és vintage garázsvásárral is találkozhatunk. Faur Zsófi galériája pedig két napra jógaközponttá alakul, a kortárs remekművek között lehet lazítani a testet és a lelket.

A városrész 8 legizgalmasabb galériát is meg lehet majd tekinteni Schneller János művészettörténész idegenvezetésével. A túra végén a Bor és Kézműves Műhely és Galériában meglepetés program várja a résztvevőket. De másfajta séta is lesz: W. Wieger Mariann barokk ihletésű kollekciójában sétálnak majd modellek a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között. Szombaton a Tranzitban pedig egy esti koncert mellett egészségnapot tartanak sok-sok érdekes előadással.

Soppa, avagy a finnek már a konyhában vannak

A fesztivál különleges íze egy finn pop-up étterem lesz, ahol Finnország kultúrájából lehet majd kapni egy nem kevés kóstolót. A Finn Nagykövetség udvarán ugyanis egy pop-up étterem nyílik szombaton. A menü hagyományosan finn lazacleves és finnes desszert lesz, ami idén répatorta és rebarbarás sütemény lesz vaníliasodóval. Az északi ételek mellett finn zenészek gondoskodnak a jó hangulatról. Velük a Bartók Béla úti utcazenélésen is lehet majd találkozni.

Vélemény:


KONCERT - Sebestyén Márta karácsonya Adventi hangulatban a MÜPÁban! Jegyvásárlás
x