Fesztivál

Etyeki Piknik Light

Rókusfalvy Pince
Etyek Gasztrosétány
2020. május 23. (szombat) 08:00

Helyszín:

Rókusfalvy Pince
2091 Etyek, Új hegy
Etyek Gasztrosétány
2091 Etyek, Újhegy

Bár az újabb klasszikus Etyeki Piknikre még egy kicsit várni kell, de hogy erre is minél előbb sor kerüljön, a – szervezők reményei szerint is egyre könnyebbé váló – szabályokat betartva már működhetnek a vendéglátóhelyek, így az etyeki Gasztrosétány is hétvégenként nyitott pincékkel várja vendégeit – ez az ETYEKI PIKNIK LIGHT! Érdemes belekóstolni Etyek kiváló boraiba és kézműves finomságaiba és akár e-bike-kal bebarangolni a Gasztrosétányt!


Bár a tavaszi Pikniket el kellett halasztani, de cserébe az egész nyári időszakban érdemes lesz Etyekre látogatni, ugyanis Etyeki Piknik Light néven minden hétvégén nyitott pincékkel várják vendégeiket az etyeki Gasztrosétány pincéi, présházai, sonkásai, vendéglátói. Az ízek, a csodás miliő és a barátságos hangulat továbbra is adott, de továbbra is körültekintőnek kell lenni és a szabályokat persze be kell tartani. Ennek érdekében a szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján elkészítették a Piknik Light Kódexet is, hogy a szabályok egyszerű és megnyugtató formában is a vendégek rendelkezésére álljanak.


Az egyes pincék nyitvatartásáról érdemes előre tájékozódni, amihez kiváló segítséget nyújt az e-tyek alkalmazás és a Piknik közösségi médiás oldala. Etyeken azonban nem csupán borozni érdemes és ha kirándulni vágynak vagy egyszerűen csak gyalog túl messze vannak egymástól a meglátogatni kívánt pincék, akkor máris két legyet üthetnek egy csapásra, ha egy e-bike túrát szerveznek a családnak. A helyiek alkalmazása ebben is segítségünkre van, pár kattintással foglalhatnak maguknak elektromos paripát.


Várnak Etyekre, ahol betartva a szigorú biztonsági előírásokat az alábbi vendégváró helyek teraszai biztosan nyitva lesznek :

Aubergine Pince
Árpás László Sonkamester
Buzál-Mórocza Pincészet
Debreczeni Pince
Dvorák Vendégudvar
Etyekvin Pince
Etyeki Kúria
Haraszthy Pince
Nádas Borműhely
Rezeda Terasz
Rókusfalvy Birtok
Rókusfalvy Fogadó