Fesztivál

Európa-napi online fesztivál és családi nap

Tóth Vera előadó
Mautner Zsófia előadó
Online nézhető ONLINE
2021. május 09. (vasárnap) 10:00 - 21:15
Ingyenes

Az Európai Unió tagországai minden év május 9-én ünneplik az Európa-napot. A hazai fesztivál idénaz online térben várja az érdeklődőket, akik családi és zenei programok közül válogathatnak.
Természetesen nem maradhat el az ilyenkor szokásos futóverseny sem, amely idén szintén virtuális formát ölt. A táv idén 17 kilométer – hazánk uniós csatlakozásának 17. évfordulója alkalmából –, amelyet kötetlenül, bárhol lehet teljesíteni, applikációval rögzítve annak útvonalát, majd feltöltve a teljesítményt a futás weboldalára.


A mozgás szerelmesei mellett szokás szerint a zene- és a gasztronómia kedvelőinek is tartogat izgalmas programokat az Európa-napi fesztivál, amelynek házigazdája McMenemy Márk lesz. Délelőtt élő koncertet ad a Kaláka. Az ezt követő, digitális átállásról szóló beszélgetés résztvevői Navracsics Tibor kormánybiztos, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Mácsai Pál, az Örkény Színház alapító-igazgatója és Székely Kriszta, a Katona József Színház rendezője lesznek, majd a 17év – 17km futás tombolasorsolásával folytatódik a program.


Délután élő mesekoncertet ad Ágoston Béla és Danny Bain, majd Mautner Zsófi főzőshow-ja szórakoztatja az érdeklődőket. Mivel jelenleg Portugáliáé az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége, ezért egy népszerű portugál étel kerül majd terítékre. Ezt követően egy hulladékmentességgel kapcsolatos beszélgetést követhetnek az érdeklődők a témában jártas Bauer Zsolttal a Climate Reality Projecttől, Horváth Bálinttal, a Holland Nagykövetség regionális körforgásos gazdasági szakértőjével és Tóth Andi bloggerrel, a napot pedig a Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra élő koncertje zárja.