Fesztivál

FEBO Fesztivál

Elmarad
Nagymaros
Mosonmagyaróvár
Eger
Kisvárda
Budapest
2020. március 06. (péntek) 10:00 - 2020. június 20. (szombat) 22:00

Helyszín:

Nagymaros
2626 Nagymaros
Mosonmagyaróvár
9200 Mosonmagyaróvár
Eger
3300 Eger
Kisvárda
4600 Kisvárda
Budapest
1000 Budapest

Idén útjára indul a FEBO fesztivál, ami az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. A rendezvénysorozat ingyenes kulturális programokon keresztül erősíti a szlovák-magyar határmenti régiók turisztikai vonzerejét és a két ország közti partnerkapcsolatot. 


A projekt hosszú távú célja, hogy a határmenti régiók turisztikai vonzerejét növelje kulturális programokon keresztül.
A FEBO projekt célja, hogy
-a látogatókat megismertesse a régió lárványosságaival, hagyományaival és a gazdag kultúrájával;
-a szlovák-magyar határmenti régiókban elérhető turisztikai termékeket diverzifikálja;
-olyan vidéki turisztikai desztinációkra fókuszáljon, amelyek nem vagy csak nagyon nehezen tudnak versenyezni a népszerűbb területekkel;
-fejlessze a határon átnyúló együttműködéseket a kkv-k, a civil szféra, az NGF-ok és az állampolgárok között;
-a kultúrát és a kulturális örökséget szervesebben integrálja a turizmusfejlesztésbe.
A FEBO egyben egy kísérleti projekt is, amely a szezonalitás csökkentésére, az egész éven át érkező turisták fogadására és a vendégéjszakák számának növelésére összpontosít. A projekttevékenységeken keresztül a partnerek szeretnének egyre több turistát vonzani, akik több időt is töltenek a régióban, ezáltal a helyi kkv-k (pl. hotelek és B&B-k, éttermek) és a gazdaság is növekednek.
A projekt egy könnyen másolható közös akció arra vonatkozóan, hogy hasznosítsa szlovák-magyar határmetni régiók közös természeti és kulturális örökségét. Mint a javasolt projekt főbb eredményei, a résztvevő kedvezményezettek egy határon átnyúló fesztiválmárkát, amely a fent említett 8 városban meg is valósul, és egy szlovákiai állandó helyszínként szolgáló kulturális központot hoznak létre.