Fesztivál

Felfedezők Napja 2018

Helyszín:


1024 Budapest, II. kerület Kis Rókus utca 16-20.

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy vidám fesztivál keretein belül. Idén az éghajlatváltozás áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában. A klímaváltozás  a 21. század egyik legjelentősebb globális problémája, mely mindannyiunk életét befolyásolja, ezért fontos, hogy kellő ismeretekkel rendelkezzünk a hatásairól. Számos egyetemi műhely, expedíció, extrém utazó is bemutatkozik majd a rendezvényen, melyek tevékenysége szorosan kapcsolódik az éghajlatváltozás kutatásához.


A Felfedezők Napja Fesztivál a földrajz ünnepe is egyben. Témáinkat elsősorban a földrajz eszköztárával és geográfusok segítségével járjuk körbe. Hangsúlyozva ezzel azt, hogy a földrajzi ismeretek, a térbeli összefüggések feltárása, egyre bonyolultabb világunk megértéséhez alapvető fontosságúak.


Természetesen egy családi fesztivál nem múlhat el játék nélkül! Kiállítóink idén is érdekes és izgalmas feladatokkal készülnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt, akik próbára tehetik tudásukat, ügyességüket 7Próba játékunkon. A „Fedezd fel és mutasd meg” fotópályázaton pedig mindenki megmutathatja, hogy milyennek látja a fesztivált. A szerencsés versenyzőket komoly nye­re­mények várják a sorsolásokon!


A Felfedezők Napjára a belépés mindenki számára ingyenes!


Nagyszínpad
10.00 Megnyitó
11.00 Harangi Szabolcs: Történelemformáló vulkánkitörések - A múlt a jövő kulcsa?
12.20 Köszöntő
12.30 A magyar felfedező nagydíj átadása
12.55 Tudománymecénás-díj átadása
13.15 7próba nyereménysorsolás I.
14.30 Játék és sport a világűrben – A Mant diákpályázatának díjátadója
15.00 Nagy Balázs: Olvadó jövő
17.00 Temesi O. Krisztián: A folyékony nitrogéntől a Nasa szigetelőanyagokig
18.20 7próba nyereménysorsolás II.

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás