Fesztivál

Fotóhónap 2019

Budapest
Salgótarján
Kecskemét
Nagymaros
Csödei Alkotóház
2019. október 15. (kedd) 18:00 - 2019. november 20. (szerda) 21:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,
Salgótarján
3100 Salgótarján,
Kecskemét
6000 Kecskemét,
Nagymaros
2626 Nagymaros,
Csödei Alkotóház
8991 Csöde, Erdész út 4

A 2019-től már évenként megrendezésre kerülő Fotóhónap fesztivál ismét egy világhírű alkotóval ismerteti meg a magyar közönséget: a Nobuyoshi Araki életművét bemutató tárlat méltán az idei fesztivál egyik legfontosabb programja. Az országos fotófesztivál minden évben arra is törekszik, hogy a kortárs szcéna legismertebb magyar alkotóit állítsa reflektorfénybe a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan, így az idén a külföldi kortárs és a történeti kiállítások mellett közel húsz, kortárs magyar alkotó mutatkozik be a fesztiválon.


Araki a Mai Manó Házban, a Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíjasai az Art Market Budapest művészeti vásáron, Perneczky Géza a Capa Központban, a Bauhaus 100 eseménysorozat keretében Kárász Judit életműve a Magyar Fotográfiai Múzeumban lesz látható. Mindezekkel párhuzamosan a fiatal generáció legeredményesebb alkotói közül többen is csatlakoztak a Fotóhónaphoz,így Dobokay Máté az acb Galériában, Vadászi Zoltán és Rajnai Ákos a MyMuseumban, Varga Tamás a B32 Galériában mutatja be legújabb sorozatát. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója pedig az új tagok bemutatkozó kiállításával csatlakozik a programsorozathoz, a Magyar Fotóművészek Szövetségén belül működő szervezet a legkiválóbb fotográfusok alkotásait mutatja be a 35 év alattiak generációjából.


Külön öröm, hogy idén új kiállítóterek és galériák is csatlakoztak a fesztiválhoz. A Fotóhónap fesztivál látogatószáma tavaly meghaladta a 20 ezer főt, így Magyarország legnagyobb országos fotófesztiváljává vált.

Időszaki

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás