Fesztivál

Franc&Franc

Helyszín:

Palkonya , Villány

Információ:

  • Időtartam:
    2017. november 24. (péntek) 10:00 - 2017. november 25. (szombat) 23:59
A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül. Tavaly újabb fejezetet írtunk a Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitáltuk Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

A Villányi borvidék 2017. november 24-én, pénteken 10 órától rendezi meg a 3. FRANC&FRANC fórumot, melynek a palkonyai MOKOS Pincészet színházterme ad otthont.
A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatunk meg ritkaságszámba menő hazai borsorokat, classicus és premium villányi, valamint egyéb más magyar borvidékekről válogatott cabernet franc borokat.

A 150 fős fórumon 40 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a meghívottak mellett, a jegyek ára 16.900 Ft, amely az egész napos (10.00-18.00) rendezvény részvételi díja, tartalmazza a kávészüneteket, az ebédet és a borkóstolókat is.

2017. november 25-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb és már piacon levő Villányi Franc-okkal. A kóstolónapra válogatott hazai borok mellett más európai borvidékekről is érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat.
A programot kora délelőtt köszöntő és napindító koccintással kezdjük, majd öt kóstolóhelyszínen legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.
A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal láttunk el. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos. Ha többen együtt szeretnének részt venni a programon, kérjük, azonos színű buszra vásároljanak jegyet!

A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket.

Vélemény: