Fesztivál

Frankofón Filmhónap

Francia Intézet
2019. április 02. (kedd) 18:30 - 2019. június 13. (csütörtök) 21:00

Helyszín:

Francia Intézet
1011 Budapest, I. kerület Fő utca 17.

A Frankofón Filmnapok után a Frankofón Filmhónapok kezdődnek a Francia Intézetben.


A minden eddiginél több nézőt vonzó és az ország 14 városát végigjáró fesztivál után a Francia Intézetben folytatódnak a vetítések. Különleges mozi-koncert, beszélgetés sorozattal egybekötött német-francia filmes együttműködés, gyerekprogramok és izgalmas látnivalók a tavaszi szezon újdonságai között.


A Goethe Intézet és a Francia Intézet együttműködésének keretében német és francia filmekből mutatunk be egy válogatást, amelynek egyes darabjai leginkább a közös hullámhosszt keresik a különböző korok és nemzedékek között. A gyerekek havonta egy alkalommal kézműves foglalkozással egybekötött filmvetítést ajánlunk. A vetítés francia nyelvű, de a kézműves foglalkozásra bátran jöhetnek azok a gyerekek is, akik (még) nem beszélnek franciául!


A filmeket kedden angol, csütörtökön magyar felirattal vetítjük. A belépés a Francia Intézet kártyájával, az IF Pass-szal ingyenes, anélkül 1000 Ft. Rendhagyó vetítéseknél a jegyárat külön jelöljük, jegyvásárlási lehetőség is van a Médiatárunkban. Rendhagyó vetítések esetén a jegyárak eltérhetnek a szokásostól.