Fesztivál

Gallery Weekend Budapest 2021 - A kortárs művészet engem fejez ki

Budapest
2021. június 18. (péntek) 09:00 - 2021. június 20. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,

Valóban felfedezhetjük magunkat a kortárs alkotások által? A legegyszerűbb személyesen meggyőződnünk erről a hazai kortárs képzőművészet fesztiválján. A Gallery Weekend Budapestet (GWB) a Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18-19-20-án, immár hetedik alkalommal rendezi meg. Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye, amely lehetőséget ad a minket
körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására, - mindezt jól ismert magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a  művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk!
„A kortárs művészet engem kifejez ki” – így szól az idei Gallery Weekend Budapest mottója. Ez nem csupán azt jelzi, hogy a művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, hanem egyben arra is rámutat, hogy itt és most még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amivel azonosulni tudunk. A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése, az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma. Többek közt ezekbe az alapvető  értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is.