Fesztivál

Garázsband Fesztivál

Müpa
2019. június 01. (szombat) 19:00 - 2019. június 02. (vasárnap) 01:00

Helyszín:

Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

5 feltörekvő banda, 5 izgalmas koncert és egy vendégzenekar. Június 1-jén a Müpa rendhagyó fesztiválja már negyedik alkalommal ad lehetőséget öt ígéretes csapatnak, hogy nagyobb közönség előtt mutassa meg magát. Fesztiválhangulat és értékes nyeremények a Müpa mélygarázsában!


Idén is az aktuális Müpa-évad hazai fellépőiből összeállt szakmai zsűri pontozta a beérkezett pályázatokat, amelyek közül az öt legtöbb pontot kapott zenekar varázsolhatja el a hallgatóságot a fesztiválon. A bulit az este házigazdája és vendégzenekara, a klub- és fesztiválszínpadokon már otthonosan mozgó JETLAG pörgeti fel. Molnár Tamás és Czoller Bence zenekara lírikus elektropopjával felszabadító és izgalmas zenei repülőútra hívja a közönséget.
Az öt szerencsés fiatal zenekar egy-egy 40 perces koncerttel lép színpadra. A zenéjét csak emberközeliként aposztrofáló 21 Gramm Akusztik 2017-ben elnyerte a székesfehérvári Arany Dobverő díjat, de megfordult a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Woodstock az Ugaron fesztivál Talentum színpadán, sőt a FEZEN-en is. A Gidnim'Rém tulajdonképpen a multiinstrumentalista Urbán Bence egyszemélyes projektje, aki a koncertjeire zenésztársakkal egészül ki. Humoros, elgondolkodtató és extravagáns dalai jó eséllyel kimozdítanak majd minket a komfortzónánkból. Az indie rockban utazó Peer Pressure-t olyan zenekarok inspirálták, mint az Arctic Monkeys, a Strokes, a Red Hot Chili Peppers vagy a Nirvana. Tavaly nyáron vették fel első, Mess című kislemezüket, második EP-jük pedig idén jelent meg Bees címmel. A Rien du Sol alternatív rockja is hozzájárul a fergeteges bulihoz: bemutatkozó dalukat, a Saolát az M4 Sport tavaly felhasználta egyik Forma-1-es összefoglalójában, idén pedig kiadták első EP-jüket We'll See Father címmel. „Kötetlenül kalandozó eklektikus art rock, lágy szépelgés és kemény zúzás” - írja magáról a Verőköltő: társaikkal ellentétben ők már 8 éve alakultak, ez idő alatt pedig három nagylemezt és egy EP-t adtak ki. Ezekben a hetekben megjelenő legújabb albumuk zenei megvalósításához a klasszikus rocktrió egy szintetizátorral és egy gitárral egészült ki.


Az este folyamán a nézők között értékes MOJO™-nyeremények találnak gazdára, a helyszínen szavazók pedig kedvenc zenekarukat különdíjakhoz segíthetik hozzá. A legnépszerűbb bandák profi fotózást, további fellépési lehetőséget, illetve egy napot nyerhetnek a Müpa profi stúdiójában.


A Garázsband Fesztivál támogatója, a MOJO™ értékes ajándékokkal járul hozzá a nyertes zenekarok sikereihez, és a márka jóvoltából például egy zenekar 2 db Ultimate Buzz hangfallal lehet gazdagabb.