Fesztivál

Garázsband Fesztivál

Müpa
2020. június 06. (szombat) 10:00

Helyszín:

Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Jubileumához érkezett a Müpa egyik legextrémebb fesztiválja: június 6-án immáron ötödször lesz buli a garázsban! A Garázsband Fesztivál fellépői ezúttal is a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek megítélt fiatal zenekarok közül kerülnek ki. Egészen április 27-ig lehet pályázni!
A Müpa egyik missziója a fiatal tehetségek felkarolása, akár könnyűzenéről, akár kritikaírásról van szó. A Garázsband Fesztivál az előbbi műfaj ifjú képviselőinek nyújt lehetőséget elindulni a sikeres karrier felé vezető úton. Az egyik tavalyi közönségkedvenc Rien du Sol zenekarnak azóta megjelent a második kislemeze is, sőt, a 2017-es Garázsbanden feltűnt Shaibo zenekarral koncerteztek együtt. Pár hónappal a fesztivál előtt alakult az Úrfi zenekar, akik immáron 2. születésnapjukat ünnepelték, méghozzá egy teltházas koncerttel és természetesen új dallal. A Garázsband Fesztivál történelmének talán legnagyobb sikere pedig épp az első, 2016-os koncert közönségdíjasa, a The Bluebay Foxes,
 akiket azóta az egész ország megismert és idén az egyik legnagyobb európai  showcase, a Eurosonic Noorderslag színpadán is bemutatkozhatott. 
Idén pedig újabb három zenekar kap lehetőséget, hogy bemutatkozzon a  nagyközönség előtt. A Müpa egészen április 27-ig várja a 16 és 30 év közötti  zenészekből álló amatőr pop-rock zenekarok pályázati anyagait, amelyeket az  ebben az évben színpadra lépő zenészek pontozzák majd: ezúttal Bodor Áron  (Esti Kornél), Saiid, Prieger Zsolt (Anima Sound System), Péterfy Bori és Csorba  Lóci (Lóci játszik). A zsűritagok egymástól függetlenül értékelnek, majd a három  legtöbb pontot elért zenekar léphet színpadra, ahol egy 40 perces koncerttel  győzhetik meg a közönséget, akik a különdíjakról szavaznak majd a helyszínen. A  fellépő zenekarok közt gazdára talál majd egy értékes MOJO TM  ajándékcsomag, egy egynapos fotózással egybekötött hangfelvétel a Müpában,  és egy fellépési lehetőség az idei CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál  programján.