Fesztivál

Gasztrohegy Badacsonyban II. - Badacsony nyitva

KULTKIKÖTŐ - Badacsony
8261 Badacsonytomaj (Badacsony)
2019. október 26. (szombat) 11:00 - 2020. április 05. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

KULTKIKÖTŐ - Badacsony
8258 Badacsonytomaj, Kisfaludy utca 1-3.

Indul a GASZTROHEGY 2. évad!
Tavaly ősszel indították el a Gasztrohegyet - az egész évben nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők, a résztvevők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével és a kezdeményezés sikere folytatásra kötelez minket, hogy az ország legismertebb szőlőhegyén még különlegesebb életet vigyünk a gyönyörű őszi estékbe, a meghitt téli hétvégékbe, az új nyarat hozó tavaszba.


Ilyenkor Badacsonyban nálunk mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végigkóstolni az adott szezonális kínálat legjavát.
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.


Ez egy igazi GASZTROTÚRA, amit három különböző formában lehet átélni:


1. A la carte változatban a helyeket szabadon bejárva te teremtheted meg magadnak: mivel a helyek kóstoló adagokkal készülnek, arra hívnak, hogy a hétvége alatt járj végig minél több helyszínt.


2. Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig, ebben segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes GASZTROHEGY BÉRLET (a helyeket egyenként, bérlet nélkül is bejárhatod)


3. Ha pedig szeretnél bennfentesen kóstolni, nagy csapatttal túrázni és megismerni a hegy vendéglátóit helyi idegenvezetővel, menj el az egyik szombati GASZTROKALANDRA.


RÉSZTVEVŐK:
Hableány
Laposa terasz
Pláne Badacsony
Bonvino Borbár
Kisfaludy ház
Tilia Borvendéglő
Istvándy Birtok és Borműhely
Borbarátok
Tölgyes kúria
Vánkos


Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel Neptun,
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház



Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)
BADACSONY TAXI: 06306026963