Fesztivál

Generali Gyerek Sziget

Helyszín:

Budapest

Információ:

Egy hónapra a gyerekek paradicsomává válik a Hajógyári-sziget, június minden szombatján és vasárnapján. Így lesz ez az idén is, június 3-án, azaz szombaton "tárul Miki mókatára": nyit a Generali Gyerek Sziget, ahol több száz féle "tennivalóból" válogathat a család.

Az utolsó hétvége programjai:
Korpás Éva és zenekara
Czutorborsók
Ruttkai Bori
Karaván Színház
Nemzetközi Duna Nap
Mesés Lovas Udvar
Fegyveres harcművészetek
drón-szimulátorok
szűrőbusz
Pixelhobby
agyagozás
kavicsfestét

Visszatér a Színes Falu, lehet majd számháborúzni, papírsárkányt készíteni, bohóckodni, sportolni és megannyi mással múlatni az időt - ahogy azt már megszoktuk, és ami miatt várjuk a júniust.

Színes Falu:Interaktív kiállításon a török, kínai, nigériai és mongol kultúra mutatkozik be, a bábelőadásokon pedig egzotikus népmeséket láthatnak majd a gyerekek. A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójában Zöld Marci élettörténete elevenedik majd meg, a kalandvágyók a Betyár7próbán is megmérettethetik magukat. Új helyszínen, a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótéren megtudhatják az érdeklődőbbek milyen a jó étlap, hogyan kell szépen megteríteni egy asztalt, segíthetnek a séfnek, vagy csak egyszerűen játszhatnak a babakonyhában. A Gyerek Paradicsom Bazsalikomos kertjének fűszer-és növénysulijában pedig mindent megismerhetnek a fűszernövényekről, azok felhasználásáról. A Gyerek Szigeten nyit majd ki az ország egyik legkisebb ALDI üzlete is, ahol ki lehet majd próbálni, milyen lehet a pénztárban ülni, berendezni a zöldségpultot vagy feltölteni a hűtőt.

Új helyszínünkön a Modellezők Terén, az első hétvégén a repülőgép modellezés mellett lesz kiállítás, síklómodell építés és reptetés is. A hagyományosabb vonal kedvelői Bartha Kata Molyoldájában papírsárkány-készítést tanulhatnak és a sárkányt rögtön ki is próbálhatják majd a Hajógyári-sziget nagyrétjén. Számháborúzhatnak is kedvükre, simogathatnak állatokat az Állatsimogatóban vagy közlekedni tanulhatnak a Generali Kresz Parkban a gyerekek.

Minden program ingyenes!

Vélemény: