Fesztivál

Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle 2017

Helyszín:

Budapest

Információ:

Nézz egy nagyot!

A Marczibányi Téri Művelődési Központ (II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.) 2017. október 9-15. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét. A fesztiválon - korosztályi és műfaji megkötés nélkül - igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat mutatunk be, beleértve az ún. csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, továbbá a színházi nevelési előadásokat is.

A szemle felhívására érkezett 100 előadásból Gyevi-Bíró Eszter színházi nevelési koordinátor; Kaposi László rendező, drámatanár; Szakall Judit közművelődési szakértő alkotta szakmai csoport 21 előadást javasolt meghívásra és további 32-t az oktatási és közművelődési intézmények figyelmébe ajánlottak.

A szemle hetében bemutatásra kerülő előadásokkal országos elismertségű bábszínházak és független társulatok mellett kőszínházak és egy határon túli színház is képviselteti magát. A meghívott és ajánlott előadások átfogó képet adnak a 2015-2017-ben a gyermek- és ifjúsági korosztálynak készített előadásokról. A szemle hetében láthatunk, báb- és mesejátékokat, babaszínházi, tantermi, beavató színházi és színházi nevelési előadásokat. Az előadások életkori tartománya lefedi a gyermek és ifjúsági korosztályt 0-18 éves korig.

Fesztiválzáró, diploma- és díjátadó: 2017. október 17,. kedd

Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Vélemény: