Fesztivál

Győri Tavaszi Fesztivál

Helyszín:


9000 Győr,

Március 15. és április 3. között rendezik meg hat különböző helyszínen Győr Megyei Jogú Város és a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ szervezésében Győr egyik ikonikus összművészeti fesztiválját, a Győri Tavaszi Fesztivált.


Március 16-án Szirtes Edina Mókus hegedűművész, Szokolay Dongó Balázs népzenész és Fassang László orgonaművész közös koncertjével, a Metszéspontokkal kezdődik a rendezvény. Három zenei világ találkozásának lehetnek tanúi a résztvevők, hol dallammal, hol kísérettel, hol közös improvizációkkal lépnek egymás terébe, megtalálva a közös pillanatokat.


Március 19-én Áramlás címmel nyílik fotókiállítás Keleti Éva, Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus képeiből. A művész képei nemcsak a múlt és jelen között teremtenek kapcsolatot, hanem a különféle művészeti ágak között is, így a mindenkori közönség átélheti azt a bizonyos „flow” élményt. A kiállítás a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében tekinthető meg, hétköznapokon április 6-ig.


Egy régebbi és egy egészen új produkcióval érkezik Győrbe a budapesti Rózsavölgyi Szalon. Március 22-én a Napfény kettőnknek, március 23-án a „Kérem, én még nem játszottam” című előadást láthatják az érdeklődők. Az előzőben két ember egymás melletti életébe kaphatunk betekintést, amely végül szeretettel végződik, de közel sem szerelemmel. Az utóbbiban Szép Ernő, ragyogó költő és író, szerelmes történetein keresztül térhet vissza a közönség a II. világháború idejére, és élheti át a hányattatott sorsú írók életét, akik akkoriban nem sok lehetőséget kaptak a színpadon.


Gerendás Péter, a Győri Tavaszi Fesztivál visszatérő vendége, idén Bob Dylan amerikai, irodalmi Nobel-díjas énekes dalaival érkezik Győrbe március 24-én. Vendégszereplőként Malek Andrea lesz látható a színpadon.


Március 26-án Kepes András Csillagok nyomában című előadása keretein belül rántja le a leplet a színfalak mögötti világról, mesél kalandos útjairól és sztárok becserkészéséről.


A magyar divat ikonikus alakja, Náray Tamás teszi tiszteletét Győrben március 27-én, bemutatva Zarah című könyvét és Snow Ballerinas 2017/18 F/W kollekciójának bizonyos darabjait.


Március 29-én a József Attila Színház Boldogság című darabját láthatják az érdeklődők: szerelemről, elköteleződéstől vagy magánytól való félelemről és a párkapcsolatok bonyolult egyenletrendszeréről.


Természetesen a gyermekek sem maradnak program nélkül, ki ne ismerné Mikkamakkát, Szörnyeteg Lajost vagy Vacskamatit? A Madách Színház előadásában lesz látható április 3-án Lázár Ervin népszerű meséje, A Négyszögletű Kerek Erdő.

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás