Fesztivál

Győrkőcfesztivál

Belvárosi utcák
2019. július 05. (péntek) 19:00 - 2019. július 07. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:


A Vaskakas Bábszínház immár 12. alkalommal rendezi meg a Győrkőcfesztivált, ezúttal július 5. és 7. között. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.


A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Király utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget).


A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt.
A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek.


A kulcsátadással kezdetét veszi a szombat-vasárnap reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig.


Ebben a három napban minden a gyerekekről szól, értük van! A sokszínű programok között kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre valót!