Fesztivál

Hacktivity2019 - It Security Festival

MOM Kulturális Központ
2019. október 25. (péntek) 08:00 - 2019. október 26. (szombat) 18:00

Helyszín:

MOM Kulturális Központ
1123 Budapest, XII. kerület Csörsz utca 18.

A régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2019. október 25-26-án várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban. 2019-ben tizenhatodik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában. 
Az HACKTIVITY-re 16 országból érkezik 48 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezzenek, mint a pénzkiadó automaták feltörése, GSM riasztó és biztonsági rendszerek manipulálása, a DeepFake és álhírek terjesztése, autók CANbus csatlakozón keresztüli manipulálása, SCADA rendszerek biztonsága, a kínai társadalmi kreditrendszer, vagy a dolgok internete (IoT) és annak biztonsága. A  prezentációkon túl 2 órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat 6  különböző témában, de a szervezők gondoltak azokra is, akik komoly IT-biztonsági továbbképzésen szeretnének részt venni. Ismét lehet ugyanis jelentkezni három napos tréningekre, amelyek október 22 és 24 között, közvetlenül a konferencia előtt zajlanak majd. A tréningen résztvevők ingyen látogathatják a HACKTIVITY-t és a belépőjegy mellé 1 hónapos prémium hozzáférést kapnak az Avatao platformjához. 
Óriási újdonság az idei évben, hogy a jegyvásárlók a belépő mellé kapnak egy elektronikus hardware-hacking badge-et, amely USB-vel, wifi-vel és infravörös port-tal kommunikál. Az eszközön található 6 db érintőgomb, 6 db RGB LED és egy 128x64-es LCD kijelző is. A badge ESP32 perifériája micropython-t futtat, így bárki könnyedén és egyszerűen fejleszthet rá alkalmazásokat, a sikerélmény garantált! Sőt, a konferencia helyszínén elérhető lesz egy app-store is, ahová bárki feltöltheti majd az általa írt alkalmazásokat, hogy azt a többiek is elérhessék és a saját eszközükre telepíthessék. Aki mindenképp szeretne hozzájutni a HACKTIVITY badge-hez, annak érdemes időben gondoskodni a jegyéről, ugyanis a szervezők csak a készlet erejéig tudják biztosítani az eszközöket. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces „lightning” előadások is színesítik majd a terem programját. Idén is lesz Speed Hacking verseny, amely során két csapat fog megmérkőzni egymással, a versengést pedig a közönség élőben követheti majd a kivetítőkön, két kommentátorral kísérve.
A fentieken túl a HACKTIVITY szponzorai is izgalmas programokkal, játékokkal és kihívásokkal készülnek, bővebb információért érdemes feliratkozni a konferencia hírlevelére és követni a közösségi médiában közzétett híreket. 
A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre, eszmecserére, de akár álláskeresésre is.