Fesztivál

Hangszert a kézbe


A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire.


PROGRAMOK:
Interaktív hangszerkiállítás elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel népzenei, klasszikus zenei, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes és elektronikus zenei témákban, valamint mini stúdiók 350 négyzetméteren.


Rendhagyó énekórák, melyek bemutatják a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.


Fiatal tehetségek és profi hangszeres demonstrátorok minikoncertjei, melyek elmélyítik a zenei emlékeket és meggyőzően bemutatják a hangszerrel élés perspektíváit.


Kísérőrendezvények, mini konferenciák, játékok a kiállításhoz kapcsolódóan. Könnyűzenei szakmai szervezetek, médiumok és zeneiskolák bemutatkozása. Szó lesz többek között a tudatos zenefogyasztásról, a jogdíjakról és a pályázati lehetőségekről.


CÉLOK:
- „Ne kallódjanak el!” Hiszünk abban, hogy a könnyűzene ugyanúgy megmenthet fiatalokat az elkallódástól, mint a sport vagy egy jó tanár.
- A könnyűzenei oktatás területén az elmúlt évtizedekben kifejlesztett jó gyakorlatok bemutatása pedagógusok és közművelődési szakembereknek, akik meghívhatják a fiatalok elé ezeket a programokat.
- Felkelti az érdeklődést a szélesebb körű könnyűzenei oktatás szükségessége iránt, egyfajta konzultációt, szakmai beszélgetést indít el.
- A könnyűzenei iparág minden képviselője számára pozitív hozadékkal jár, hiszen igényes és zeneértő, hangszerekkel élő, fizető rajongókat és zenefogyasztókat nevel.
- A legújabb könnyűzenei hangszerek és technológiák kipróbálási lehetősége.


Nyitvatartás:
Kedd-péntek: 08.30-18.00
Szombat: 10.00-18.00

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás