Fesztivál

Harley-Davidson Open Road Fest

Helyszín:


8226 Alsóörs,

Haverok, buli, rock and roll és persze a szemet gyönyörködtető motorcsodák - 4 nap adrenalinnal átitatott szabadság a Balaton partján. Benzingőzzel keveredő szimfonikus metál, kemény motorosok és húrszaggató dallamok találkozása – erre készülhet az, aki júniusban ellátogat Alsóörsre, az öreg motorosnak számító, 19. Open Road Festre, ahol ezúttal a finnek egyik legjelentősebb exportcikke, az Apocalyptica is színpadra lép.


Generációkon átívelő színtiszta blues – ennyivel lehetne jellemezni az 1966 óta színpadon lévő, a Monterey-i Popfesztiválon feltűnő és Woodstockban a headlinerek között feltüntetett Canned Heat zenekart. A modern elektronikus bluest, a rockot és a boogie-t vegyítő banda nevéhez olyan dalok fűződnek, mint az On The Road Again, a Going Up The Country vagy akár a Harley Davidson Blues, amely akár zenei-motoros fesztivál himnuszaként is megállná a helyét. Az évek során a zenekar számos tagcserén esett túl, az alapítók közül pedig mára csak Adolfo „Fito” de la Parra tart a csapattal. A zene iránti szeretet és a minőségi, autentikus dallamok azonban megmaradtak, idén nyáron pedig a Balaton partján is felcsendülnek majd, megidézve a 60-as évek vad Amerikáját.


A külföldi fellépők sorát a Sons of Anarchy című sorozat német betétdalát szerző The New Roses is erősíti.


A libabőr már ennyivel is garantált lenne, de az izgalmas zenei felhozatal még természetesen nem ér véget. A Tankcsapda szinte állandó fellépőként idén is jön, új fellépő a Zenevonat, az LGT ikonjai, Karácsony János és Solti János, néhány fiatal tehetséggel, Heincz Gàbor Biga ès Veres Mònika Nika és az Abrakazabra zenekarral kiegészülve lépnek majd a közönsége elé. 


A vasparipák fesztiválján azonban nemcsak a Locomotiv legendák debütálnak majd, hiszen az egyre népszerűbb Leander Kills zenekar is most veszti el Open Road Fest szüzességet. S bár a srácok még nem igazi motoros fenegyerekek, már most arconpörgést, önfeledt jókedvet és vizes póló versennyel felérő, fülledt hangulatot ígérnek. 


Ami biztos: négy nap fékezhetetlen szabadság két keréken és lüktető rock and roll a színpadokon. Kedvezményes bérletek elővételben kaphatóak.


Van az a buli, amely már azonnal hiányzik, amint véget ért, és amit tűkön ülve várunk egész évben. Magyarország legnagyobb zenei és motoros fesztiválját, az Open Road Festet senkinek sem kell bemutatni. Aki már egyszer ellátogatott Alsóörsre és megcsapta a "Feel the Freedom" életérzés, belevetette magát a motorok, csajok, és látványos programok kavalkádjába - na meg a rockzenei Kánaánba - az évről évre visszajár. De gondoljunk az első-bálozókra is, akik 2018-ban először kóstolnának bele az Open Road Fest világába. Nekik útmutatásként, eligazításként, kedvcsinálóként álljon itt a tavalyi fesztivál videó.


Feel the Freedom!

Linkek:

Ajánlók és kritikák: