Fesztivál

I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivál

Helyszín:


3907 Tállya, Rákóczi út 23.

3907 Tállya, Rákóczi utca 16-18.

2018. március 15-17. között rendezik meg Tállyán az I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivált, mely Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek, manufaktúráinak és gasztronómiai szereplőinek seregszemléje lesz. A termelőket felvonultató vásár mellett interaktív workshopokon, előadásokon, oktatásokon, tematikus kóstolókon lehet részt venni, bizonyos kézműves technikákat kiscsoportos foglalkozásokon lehet megtanulni. A rendezvény szándéka, hogy lehetőséget adjon arra, hogy bárki kipróbálhassa, hogyan kell sajtot készíteni vagy éppen hegyaljai mézből mézeskalácsot sütni. Így hazavihetünk egy darabot Hegyaljából egy saját kezűleg készített tárgy vagy termék által.


A fesztivál utolsó napján egy egész napos, alap oktatással egybekötött BBQ élménynapot is tartunk az Oroszlánosban. A résztvevők a bemutató során végigkísérik a húsok útját az előkészítéstől a fogyasztásig, és a nap folyamán el is fogyasztják a szmókerekben készült fogásokat.


A 3 napos rendezvény helyszínei a tállyai Maillot kastély és az Oroszlános Borhotel lesznek. A nemrég teljes felújításon átesett, egykori nemesi kiskastély, a Maillot kastély exkluzív belső tereiben zajlik majd a termelői vásár, a tetőtéri előadóteremben előadásokat lehet meghallgatni és kiscsoportos workshopokon lehet részt venni, az Oroszlános Borhotel pedig a BBQ workshop és élményprogram helyszíne lesz.


Résztvevő manufaktúrák:


Hegyaljai Szappan (Mád)


Szóráth Pálinka (Tállya)


Helia-D Herba-kastély (Tolcsva)


Mézes Gergő Méhészete (Vizsoly)


Ízes Örömest Lekvárium (Tokaj)


Gönci Pálinka (Gönc)


Majoros István Kerek-perec (Erdőhorváti)


Csudaíz Mézeskalács (Pálháza)


Paprika Panna chili termékek


Hegyaljai Kézműves Sajtok - Rácz Miklós sajtjai (Újcsanálos)


Pásztor Sajt (Taktaszada)


Hegyalja Éléskamrája sütemények (Tokaj)


Szerencsi Csokoládé (Szerencs)


Kalina Pékség (Tállya) és Dia-Wellness


 

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás