Fesztivál

II. Tőserdei Gasztronómiai Fesztivál - ELMARAD!

Elmarad
Tőserdei Fesztivál, Nagyszínpad
2021. július 24. (szombat) 09:00 - 17:00

Helyszín:

Tőserdei Fesztivál, Nagyszínpad
6065 Lakitelek, Tisza-part

Tisztelettel várják a főzőversenyre a csapatok (nem csak helyi résztvevők) jelentkezését.
A rendezvények, fesztiválok legyen az zenei vagy gasztronómiai, igen is szükségesek a kultúra a hagyományok ápolásában, de legfőképp a turizmus fellendítésében.
A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya vagy művészete. Főleg a helyi ételkülönlegességeket bemutató és hagyományt teremtő egy napos gasztronómiai fesztiválra invitál mindenkit a Tőserdőért Alapítvány. A magyar gasztronómia világának talán legsajátosabb része a nyílt láng feletti bográcsozás.
A nap folyamán kézműves portékák vására, első sorban helyi termelők, továbbá a kitelepülő vendéglátósok étel és italkínálata várja a kilátogatókat.
Megízlelhetik a híres Döme Büfés Sült Hekket és az Anna Presszós Rétest és Süteményeket is! Aki még nem ismeri a helyi Sajt finomságokat (Orsi Sajtház), a V és VA Teasüteményeket vagy a 100%-os Floravit Vitabox gyümölcsleveket, a helyszínen ezeket is megtalálja. A helyi és a szomszéd községek civilszervezetei is minden bizonnyal aktívan részt vesznek a fesztivál gasztronómiai jellegében.
A Tőserdei Vadásztársaság nagy elánnal készül a rendezvényre és Vadhúsból főznek bográcsba pörköltet. Egész napos gasztronómia főként déltől csúcsosodik ki, hiszen onnantól készülnek el a bográcsos finomságok így egy nem szokványos családi ebédet is be lehet tervezni. 
A helyi gasztronómiai egységek maximális dolgozói stábbal és árukészlettel várják a kedves vendégeket.