Fesztivál

III. Hal- és Vadfesztivál

ELTE Lágymányosi Campusa
2019. augusztus 30. (péntek) 12:00 - 2019. szeptember 01. (vasárnap) 22:00
Ingyenes

Helyszín:

ELTE Lágymányosi Campusa
1117 Budapest, XI. kerület Pázmány Péter sétány 1/a.

2019 augusztus 30-31-szeptember 1 között a III. Hal- és Vadfesztivál a Duna parthoz közel költözik. Éveken át keresték a legoptimálisabb helyszínt és végre megtalálták.


Fontos volt, hogy könnyen megközelíthető legyen, pár lépésre a Petőfi Híd budai hídfőjétől, azaz a 4-6- os megállójától, és a az 1- es villamostól sincsenek  messzebb 5 perc sétánál.


Fontos szempont volt, hogy végre elég nagy terület álljon rendelkezésre, és minden egy helyen elférhető legyen. Az Elte Lágymányosi Campusának több ezer négyzetméteres parkolója és hatalmas füves placca több, mint tökéletes helyszín lesz a teljes hazai és legfontosabb nemzetközi hallal és vaddal kapcsolatos irányzatok felvonultatására.


A vadon élő állatok (szarvas, őz, vaddisznó) húsa sokkal gazdagabb fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint bármely házi vágóállaté, továbbá növekedési hormontól és egyéb oltóanyagtól mentes, azaz a vadhús fogyasztása nagyon egészséges. A Kárpát-medence máig Európa vadban leggazdagabb régiói közé tartozik. A vad ételek speciális elkészítéssel kerülnek az asztalra, itt akár olyan különleges alapanyagból készült ételeket is megkóstolhatnak, melyeket még soha. Többek között az alábbi erdei vadak is terítékre kerülnek: fácán, nyúl, őz, vaddisznó, szarvas különlegességek, amelyekhez a kiváló hazai bor-, pálinka-, és sörházak minőségi nedűket kínálnak!


A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.


A Hal -és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy megkóstolhassák a méltán híres hazai és nemzetközi halas ételeket neves éttermek és food truckok prezentálásában.


A gourmet fogások szerelmesei mellett a horgászoknak és vadászoknak is kedveznek, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz egy vadász és horgász kiállítás bemutatókkal fűszerezve, ahol a látogatók megismerkedhetnek a gyártók és forgalmazók legújabb termékeivel interaktív módon.


Lesz a rendezvényen élményhorgászat és mini vadaspark és egy igazi erdei piac, ahol az erdeink legjavát kóstolhatják meg a látogatók,mint a szarvasgomba, medvehagyma, magolajok, parlagfűből készült termékek, pisztrángkrémek, mézek, erdei gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök.


A szakmai programok kiegészítéseként esténként koncertekkel és zenei programokkal készülnek a felejthetetlen fesztiválélményekért!