Nyíregyházán a harmadik, de összességében immáron a XIX. Nemzetközi Böllérversenyt tartják február 22-ikén a Sóstói Múzeumfaluban. A versenyen a hagyományos mangalica házi feldolgozás keretében minősítik a csapatmunkát (marketing) a böllérmunkát, a hús előkészítését a füstölésre, a hűtést, a húsfeldolgozást. A disznótoros készítményeknél toroskáposzta, hurka-kolbász, fogópálinka, forralt bor minősítésére is sor kerül.
A csapatoknak minimum 200 kóstolóadagot kell biztosítaniuk a rendezvényre ellátogatók számára. Az induló csapatok közül pedig többen ettől jóval bőségesebb kínálatot biztosítanak a vendégeknek kóstolójegy ellenében, ami egységesen 500 forintot kóstál.
A belépőjegy 500 Ft egységesen, a 130 cm alattiak pedig ingyen látogathatják a rendezvényt.