Fesztivál

"...Itt a Földön is...."

Helyszín:

Budapest

Információ:

A rendezvény címe arra utal, hogy a templom szeretne közösségi színtérré, művészeti központtá válni, nem csak a fesztivál idejére. A főszereplő maga az Assisi Szent Ferenc-templom, a művészek állandó alkotótársa pedig az építő: Ybl Miklós. Az épületet hamarosan felújítják, így aztán az idei programsorozat az utolsó nagy találkozási lehetőség a renoválás előtt.
A külső-belső tér, mint egy speciális hangszer van jelen, amelyet a címadó imához méltóan szeretnének megszólaltatni a szervezők.
Az a törekvés, hogy a koncerteken minél inkább az eredeti, 19. századi, vagyis egy nem mesterségesen segített hangzás domináljon. Ezt leginkább az emberi énekhanggal lehet elérni, de több műfaj és sokféle hangszer alkalmas rá.

Az idei év leleménye, hogy a fesztivál birtokba veszi az altemplomot is. Itt vetítik le Grunwalsky Ferenc Ikonosztáz című filmsorozatát, látható lesz egy liturgikus témákat feldolgozó kortárs képzőművészeti kiállítás, és az altemplom különleges, szakrális terében lesz hallható Borbély Mihály koncertje is. A várható nagy felújítás előtt jó "érv" a tervezéshez, ha kiderül, hogy az épület minden zegét-zugát ki lehet használni kulturális-művészi célokra. Hiszen a templom eredetileg egy tágabb közösség, az egész városrész legnagyobb közösségi terének is épült.
A fesztivál eddig is szép eredményekkel büszkélkedhet: nagy nevek, teltházas koncertek, magas művészi színvonal jellemzi az elmúlt évadokat.

Az idei esemény fellépői: a Szent Efrém Bizánci Férfikar, Borbély Mihály és a Tomkins Énekegyüttes.
Megtartják a Nagy Agapét is, vagyis a családi bográcsos-főzőversenyes ünnepet.
Folytatódnak a vezetett séták "Ismerd meg templomunkat, ismerd meg orgonánkat" címmel.

Helyszín: Assisi Szent Ferenc - templom (Budapest IX., Bakáts tér 13.)
Egész nap
Egész nap
nov. 4. (Szo.) 05:00
05:00

Vélemény: