Fesztivál

Jövő Utcája 2019 - Tudományfesztivál

Corvin Sétány
2019. április 26. (péntek) 10:00 - 2019. április 27. (szombat) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Corvin Sétány
1083 Budapest, VIII. kerület Corvin sétány

A JÖVŐ UTCÁJA - egy ingyenes tudományos utcai kiállítás a Kossuth Klub / Tudományfesztivál és az EPAM szervezésében, ahol a tudomány, technológia és fenntarthatóság találkozik. Ismerd meg és próbáld ki az önvezető autók, az okos otthon, a robotok világát!
Az EPAM digitális játszóterén az is kiderül, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy a következő évtizedekben otthonosan mozogjunk ebben a világban; mai felnőttek és a gyerekeink, akik a jövő technológiáját fogják feltalálni.


TANÖSVÉNY a kezdetektől
A Jövő Utcája egy képzeletbeli idővonalon vezeti végig a látogatókat. A Corvin sétányon végighaladva a egy digitális játszótértől indulva haladunk az egyetemek kutatólaborjain át a technológiai startupok felé, majd elérünk a nagy technológiai cégek világáig. Az interaktív tudományos kiállításon a technológia iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg a jövőformáló fejlesztéseket, több terméket és szolgáltatást pedig ki is próbálhatnak. Az ingyenes rendezvény gyerekek és felnőttek számára is élményekben gazdag programlehetőség.


Programok és kiállítók a Jövő utcájában:
● Az EPAM e-kids sátrában egy un. Techjátszótéren a többi között táncoló és beszélő robotok, agyhullámokkal vezérelhető társasjáték, digitális kifestő, interaktív zenegép várja az érdeklődőket 2 éves kortól.
● Az YXPO sátorban fiatal feltalálók mutatják be innovációikat: hazugságvizsgáló, palacsinta nyomtató, pókrobotok, okos gitárpedál. Emellett egy drónreptető alkalmazást és VR hegesztést is ki lehet próbálni.
● Startupok mutatják be fejlesztéseiket: pl. GPS alapú meseszövő alkalmazás, kiterjesztett valóság (VR) alapú oktatási eszközök, VR alapú hagyományos társasjáték.
● Egy külön Robotsátorban lehet építeni, kipróbálni a legkülönbözőbb robotokat.
● Versenyautó fejlesztésben nyertes egyetemi csapatok kiállítják Formula 1-es autóikat.
● Vezető technológiai nagyvállalatok, un. ARM, EPAM, Nokia, Prezi mutatják be fejlesztéseiket.
● A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben rendelkezésre áll és kipróbálható minden eszköz, gép, ami szükséges lehet egy ötlet megvalósításához.
● Iskolás gyerekek Scratch, Minecraft és micro:bit oktatáson és robotika szakkörön is részt vehetnek.
● Ingyenes planetáriumi előadások is lesznek gyerekeknek, valamint meteoritsimogató, naptávcső.


Regisztráció a programokra


 

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje