Fesztivál

Karácsonyi vásár

Petőfi Irodalmi Múzeum
2019. december 03. (kedd) 10:00 - 2019. december 15. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Petőfi Irodalmi Múzeum
1053 Budapest, V. kerület Károlyi Mihály utca 16.

A karácsonyi forgatag már a kapualjban kezdődik, ahol a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt készülnek játékokkal. A betérők minden nap irodalmi kvízeket tölthetnek ki, a megfejtők között hetente PIM-es ajándékokat sorsolnak ki. Nem csak papíralapon játszhattok, ha szemfülesek vagytok, akkor elcsíphetitek majd a múzeum környékén az aktuális házigazdákat, akik rövid irodalmi vetélkedőre invitálják a járókelőket.


Hétköznap délutánonként a környező iskolák kórusai gondoskodnak a karácsonyi hangulatról, hétvégente pedig várnak mindenkit a kézműves programokra, ahol elkészíthetitek karácsonyi ajándékaitokat irodalmi töltettel fűszerezve.


Kedvenc színészei segítségével mindenki elküldheti a számára legkedvesebb karácsonyi üzenetét szeretteinek. A színművészek a kapualjban várják majd a látogatókat, akikkel közösen választanak egy karácsonyi irodalmi szöveget, amelyet aztán videóüzenet formájában tolmácsolnak.


Ezen felül rendszeresen kurátori tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai programokkal várnak benneteket az aktuális kiállításokban. Légy részese a PIM adventi forgatagának, ahol kortárs írók, színészek és izgalmas múzeumi programok várnak a múzeum nyitvatartási idejében.