Fesztivál

Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

Budapest
Debrecen
Miskolc
2021. szeptember 21. (kedd) 19:30 - 2021. október 04. (hétfő) 22:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest
Debrecen
4000 Debrecen
Miskolc
3500 Miskolc

A Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál hagyományteremtő jelleggel jött létre. Célja a Kárpát-medencében élő népek sokszínű zenei kultúrájának, művészeti tevékenységének bemutatása, együttműködésük erősítése a zene területén, valamint ifjú tehetségek felfedezése és támogatása.


Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nemes erőt ad a zene a Kárpát-medencei népek sorközösségének, megmutatva a világnak az itt született zeneszerzők, előadóművészek, zenetudósok és alkotói közösségek kultúrateremtő erőfeszítéseit és nagyságát.


A zene áthatol olyan falakon is, amelyek elsőként áthatolhatatlannak tűnnek, közelebb visz egymáshoz embereket, közösségeket, kultúrákat, megtermékenyítő erejével építi és ápolja a páratlan Kárpát-medencei kultúrát, élhetővé és zengővé teszi a hagyományokat, kiáradó szépségével elsimítja a félreértéseket, a békétlenségek helyébe békét, együttmunkálkodást, az örök Jóba vetett hitet és megnyugvást hoz.


A fesztivál különlegessége, hogy az egyes koncertek egymás utáni napokon, de a Kárpát-medence különböző városaiban kerülnek megrendezésre: Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szabadkán, Pozsonyban, Ungváron és Kolozsváron.


A fesztivál keretén belül tartanak mesterkurzusokat Pozsonyban és Szabadkán, zenetudományi konferenciát Debrecenben, valamint megrendezik a Kárpát-medencei Nemzetközi Zongoraversenyt is Budapesten.