Fesztivál

Klasszikus BBQ és üzbég kulinária randevúja Etyeken

Plus 52 Event&Gastro Hall
2019. február 23. (szombat) 12:00 - 21:00
Ingyenes

Helyszín:


2091 Etyek, Kálvária

A Füst és Buborék bemutatja: "Nagyon nyugat, nagyon kelet, de a Föld gömbölyű" című eseményét.

Mire számíthattok? Klasszikus amerikai BBQ és az üzbegisztáni Plov találkozása az etyeki rendezvényközpontban.

A BBQ-ért a 2018. évben, Tállyán megrendezett, nemzetközi BBQ verseny "rookie of the year" kategória győztese és a verseny 3. legjobb pulled pork-ját adó VÖRÖS METEOR, alias Zoltán Lendvai, valamint a hely házigazdája: Márton Stoller felel majd.

Nyárspolgár BBQ most keletre kacsintva hozza el nekünk a Plov művészetét. Mi is az a Plov? A plov, azaz üzbég piláf a közép-ázsiai konyha emblematikus étele, amelyet különösen Üzbegisztánban fejlesztettek mesterfokra, gasztronómiájuk egyik alapköve, összetett ételkülönlegesség. Náluk a plov a vendégszeretet, sőt a nemzeti identitás szimbóluma.
Katt a linkre: https://www.youtube.com/watch?v=deBUvrX94GU

Amire számíthattok, teljesség igénye nélkül:
- BBQ marhaszegy és oldalas, tépett mangalica tarja (pulled pork), saját kolbász, frissen sült focaccia, roppanós savanyúk.
- Klasszikus, üzbég kacsa PLOV - by Nyárspolgár BBQ
- Piszkor. desszert: helyben sülő gofri: nutellás, pörkölt mogyoróval és pezsgőhabos, sós pisztáciával és még, amit a mester álmodik.
- La Marzocco kávéélmény egész nap a La Marzocco Hungary jóvoltából.
- Persze nem marad senki buborék nélkül sem. Czinege Tamás megtiszteli a helyet a jelenlétével, és ha már ott van, bizonyosan magára vállalja a hoppmester, kancellár és főfelkonf szerepeit!
- A bakeliteket DJ Suhaid és HuskyJoe pörgeti, szintén a kelet-nyugati végpontok repertoárjából csemegézve. A kaukázusi népek zenéjétől kezdve, az afroamerikai soul és funk alapvetésekig minden serceg majd egész nap. Táncolni javallott!

A +52 kutyabarát hely, szeretettel várnak minden felelős gazdit kedvencével együtt.
A belépés ingyenes, a kapu nyitva lesz!