Fesztivál

Kockafeszt

Helyszín:

Pécs

Információ:

A KOCKAFESZT egy családi hétvége LEGO rajongóktól LEGO rajongóknak. Két nap, amikor minden a műanyag kockákról és Rólad szól. Neked is itt a helyed!
Színes programokkal, új terepasztalokkal, új játszóházzal, börzével várják az érdeklődőket.
A helyben működő Kreátor Klub a LEGO helyi szerelmeseinek nyújt havi találkozási- és alkotói lehetőséget, évente egyszer pedig a KockaFeszten - a KLIKK LEGO rajongói klubbal közös szervezésben -, a rajongók akár egy egész hétvégén keresztül is hódolhatnak a kreatív szenvedélyüknek.

A KOCKAFESZTen megcsodálhatod egyedi tervezésű és építésű terepasztalainkat. Gyűjts otthonra ötleteket, fényképezz le nyugodtan bármit, ami megtetszik! Miután láttad a kiállítást, felkeresheted a tematikus játszóházak egyikét és Te magad is alkothatsz. Kreativitásodat építőversenyeken is megmutathatod. Ha a börzébe is ellátogatsz, azonnal beszerezheted legújabb LEGO készletedet.

Terepasztal
Tudtad? A KLIKK csapata az elmúlt évben több, mint 100 négyzetméternyi új terepasztalt épített. Az őszi KOCKAFESZT turnén rengeteg még soha be nem mutatott, ámulatba ejtő alkotással és építőivel találkozhatsz. A terepasztalokról nyugodtan készíts fényképet. Ha valamilyen részletet közelebbről is megtekintenél, esetleg kérdésed van a témáról, az építményről, fordulj a terepasztalok környékén álló fehér inges KLIKK tagokhoz.

Játszóház
A szőnyegen és az asztalokon több tízezer, olykor akár több százezer kockából építhetsz. Érdemes figyelni, olykor ugyanis építőversenyt is indítunk, amin apró LEGO meglepetéseket kaphatsz.

LEGO DUPLO szoba
A pöttöm LEGO rajongók kényelmesen, a szőnyegen játszhatnak a LEGO DUPLO kockákkal, amik között több érdekes figurát, sok-sok állatkát és vonatot is találni. A legkisebbeknek puha óriáskockákkal is készülünk.

LEGO Friends játszóasztal
Építsd meg Heartlake City legújabb vagány épületeit a sok-sok LEGO Friends kockából. Helyezd el építményedet a LEGO Friends terepen.

LEGO Minecraft asztal
Lépj ki a digitális világból és alkosd meg saját Minecraft terepedet a valóságban, LEGO kockákból. Több ezer kockából építheted meg kedvenc Minecraft helyszínedet és a játszóasztal környékén megtalálod az óriás LEGO Creeper szobrot is. Ne felejts el egy közös fotót készíteni vele!

Börze
Valamennyi rendezvényünk elengedhetetlen része a vásár, ahol beszerezheted legújabb LEGO készletedet és kockáidat. Fontos tudnod, hogy a KOCKAFESZTeken akár egyesével is vásárolhatsz LEGO alkatrészeket és minifigurákat.
A kecskeméti, pécsi és debreceni KOCKAFESZT börzéje olyan eladókkal válik teljessé, akik a LEGO játékokhoz kapcsolódó, de nem LEGO alapú termékeket kínálnak. Keresd a könyveket a Libri és a Napraforgó Kiadó standjánál, ismerkedj meg gyermekközpontú élményparkokkal, igyál egy frissítőt az ízletes bio gyümölcslevekből, fedezd fel az összes standot!

Legoanimáció - életre kelt kockák
A Total Art egyesület jóvoltából lehetőséged lesz kipróbálni a stop trükk technikát, a Lego segítségével. A felépített terepasztalon a Lego figurák és tárgyak megmozgatásával, fényképezőgéppel rögzített filmkockák összefűzésével készíthetsz saját animációs kisfilmeket. Csak a kreativitásod szab határt!

Kreátor klub
Intézményünk LEGO klubja történeti összehasonlító kiállítással készül az 50-es évek készleteitől napjainkig. NTP-KULT-17-0011 azonosítószámú Tehetségprogramunk EV3 LEGO robotprogramozási bemutatóval készül.

LEGO szakkönyvek és újságok a LIBRI jóvoltából.

Belépőjegy: 900 HUF/fő | Családi jegy (4 fő): 3.000 HUF, a helyszínen 1.100 Ft/fő, 3.500/család (4 fő)
A rendezvény látogatása egy éven aluliak számára, valamint értelmükben és/vagy mozgásukban korlátozott gyerekek számára ingyenes.
A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, az elővételben megvásárolt belépőjeggyel rendelkező látogatók számára tudják garantálni a rendezvényre való várakozásmentes bejutást.

Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.)

Vélemény: