Fesztivál

Kocsmajális 2019

Dürer Park
2019. május 01. (szerda) 08:00 - 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Dürer Park
1146 Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.

Május elsején hatodik alkalommal rendezik meg a Kocsmajális gasztrolimpiát a városligeti Dürer Piknik Parkban. A program egyben jótékonysági rendezvény, a befolyt adományokból idén a Heti betevőt támogatják.


A Kocsmajálisra látogatók a 35.000 m2-es Dürer Piknik Parkban egy helyen találkozhatnak a budapesti kocsmák legjobbjaival, melynek képviselői immáron ötödik éve vállalkoznak arra, hogy bográcsban főznek a helyszínre látogatóknak. A csapatépítő főzőbalhé azonban nem öncélú; a résztvevők a Heti Betevő Egyesület munkáját segítik. A 2013 végén alakult közösség önkéntesei heti rendszerességgel, az ország 5 pontján adnak vasárnapi ebédet több száz rászoruló embernek.


A bográcsfőzés egyben egy verseny, ahol neves vendéglátósok zsűrizik a remek ételeket, és a három legjobb csapat pénzjutalomban részesül.


A rendezvény állandó szereplője egy rodeó bika, amit adományjegy fejében ülhetnek meg a vállalkozó kedvű vendégek. Érdemes családdal, barátokkal kilátogatni, hiszen az ínycsiklandó ételek mellett zenével és gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.