Fesztivál

Kőszegi Advent

Jurisics-vár
Fő tér, Kőszeg
Jurisics tér
Kőszeg
2018. november 23. (péntek) 10:00 - 2018. december 23. (vasárnap) 18:00

Helyszín:


9730 Kőszeg, Rájnis József utca 9.

9730 Kőszeg,

9730 Kőszeg,

9730 Kőszeg,

Idén is különlegesen gazdag lesz az Advent Kőszeg-hegyalján.
Kőszegen, friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással megszépült téren fogadják a középkori város Adventjére érkező vendégeket.


Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren. December 8-9-én lesz a Natúrparki Mesterek Adventje, 15-16-án a Kőszegi Forraltboros Advent hívogat, míg december 22-én a Kőszegi Jégkarácsony fogad mindenkit az újonnan megnyílt Kőszegi Jégcsarnokban!
Az adventi ünnepi gyertyagyújtásra mind a négy héten vasárnap este fél 6 órakor kerül sor.
November 23-tól egészen december 23-ig, minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is válogathatnak.


Az idei Kőszegi Advent különlegességeként, musicallel ünnepelik az oly szeretett „Csendes éj…” karácsonyi ének éppen 200 évvel ezelőtti megszületését!
A Kőszegi Vonósok, énekesekkel és árpádházis színészekkel december 8-án este musical előadásukkal idézik meg a hófútta alpesi karácsonyi éjszakán született örök dalt, gyerekek és felnőtt énekesek közreműködésével… Az adventet Kőszegen mindig nagyívű zenei élményekkel ünnepelik: a jövőre 160 éves Concordia-Barátság Énekegyesület koncertje és Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara játéka mellett, a Kőszegfalvi Német Nemzetiségi Énekkar Adventsklang-ja is várja a hallgatókat. Hajnalcsillag-karácsony jön és karácsonyi énektanulás a Jurisics téren, ahol szabadtéri fellépések és ARTrakció koncert is várja a vendégeket. December 21-én pedig Cirákulum koncert cirógat a várban…


Számos kőszegi iskola, közösség és egyház is karácsonyváró adventi ünnepet és vásárt tart.


A Jurisics várban szombatonként kinyit a Karácsonyi bütykölde, és kézműves kalandokkal várja a családokat az Írottkő Natúrpark műhelye is. Jól esik értő segítséggel, közösen készülni a díszítésre, az ajándékozásra!
A Kőszegre látogatók igazi alpesi adventi életbe cseppenek, hiszen Kőszeg az ausztriai Várvidék kapuja is!


Az első adventi hétvége Kőszeg-Fraknói Advent élményt ígér, hiszen november 30 és december 2. között kerül sor a legszebb ausztriai karácsonyi vásárnak választott, mesés Fraknói Karácsonyi Vásárra is (50 km)!


A második adventi hétvége a Kőszeg-Kirchschlag-i Advent élmény lehetőségét hordozza, hiszen ekkor tartják Kirchschlag gyönyörű romvárában a romantikus Kirchschlag-i Karácsonyi Vásárt (30 km).


A harmadik adventi hétvége Kőszeg-Rohonc-Lékai Adventi élménnyel csábít, hiszen ezen a hétvégén az Írottkő alatti ausztriai Rohonc (Rechnitz) kisváros is barátságos Adventi Vásárt tart (20 km)! Ráadásul, december 15-én, a közeli Léka (Lockenhaus) városában is Karácsonyi vásárral hívogat (9 km)!


A kőszegi vendégfogadók Téli feltöltődés különleges kínálatukkal várják mindazokat, akik mélyet akarnak szippantani a fűszerillatú alpokaljai karácsonyi készülődésből.