Fesztivál

Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár
2019. május 10. (péntek) 09:30 - 2019. május 12. (vasárnap) 20:00

Helyszín:

Holnemvolt Vár
1146 Budapest, XIV. kerület Állatkerti körút 14-16.

Május 10-12. között beköszönt a Kürtőskalács Vigalom, melyet a kisgyermekes családok legnagyobb örömére az Állatkert új játszóparkjában, a mesés Holnemvolt Várban szervez meg a Vitéz Kürtős csapata. Az általuk jegyzett Kürtőskalács Fesztivál sikerein felbuzdulva jutottak arra a következtetésre, hogy nem elég egy évben csupán egyszer egy nagyot kürtőskalácsozni, mert az erdélyi finomság bárkit, bárhol levesz a lábáról.


Év közben kevés a lehetőség arra, hogy az összes íz, méret és forma különlegesség egyszerre bemutatkozzon az édesség rajongóknak. Éppen ezért ötletelte ki a Vitéz Kürtös csapata a Holnemvolt Vár vezetőségével közösen, hogy az októberi Kürtőskalács Fesztivál mellett – mely idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre – a május 10-12-i hétvégén megszervezik a fesztivált kicsiben, egy hangulatos Kürtőskalács Vigalom keretében, melynek varázslatos otthont ad a Holnemvolt Vár.


Mivel a Holnemvolt Vár a kisgyermekes családok kedvelt fővárosi állatkerti játszóparkja, így a Vigalom is főként őket megcélozva szerveződik. Inspirálódva az októberi KürtősFeszt népszerű programjaiból, nyitányként ismét készülnek egy táncos flashmobbal, melyhez bárki csatlakozhat. Elhozzák a közkedvelt Kürtipédia Kvízjátékot, melyen értékes ereklyék találnak gazdára, a kicsiknek pedig zenés mesemondással, papírszínházzal, cirkusszal és bábjátékkal kedveskednek. Lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, szénrajz és színező workshop, valamint az óriási malomjátékot is kipróbálhatják a legkisebbek és nagyobbak egyaránt. Esténként a hely mesés hangulatához illően akusztikus koncertekkel várják a fiatalokat és a felnőtteket. A színes, szórakoztató, készségfejlesztő programokon túl természetesen a Holnemvolt Várban is lesz „Csináld magad!” sátor, ahol bárki sajátkezűleg is elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, emellett 5-6 standon válogathat a hagyományos ízesítésű székely süteménytől kezdve a különleges, egyedi ínyencségekig, bármiből. 


Sőt, aki esetleg még nem találkozott az új kürtőskalács desszertező, az Édes Mackó mennyei kínálatával, annak még egy remek ok arra, hogy kilátogasson a napsütötte Holnemvolt Várba május második hétvégéjén és kanalat ragadva megízlelje a Kürtős Gubát, a Madárlátta Kürtőst vagy épp gyermekkorunk kedvencét, a Kürtős Grízt.  És hogy a Kürtőskalács Vigalomnak miért legjobb helyszíne a Holnemvolt Vár? Mert a édes lakomát követően a család együtt látogathatja meg a Hetedhét Palota népszerű magyar mesehőseit és játékait, a Sünsipotályban a lábadozó süniket, madarakat, a Cápasuli kiscápáit, vagy az állatsimogató kis kecskéit.


Kürtőskalácsból, meglepetésekből, jókedvből és nagy leleplezésekből tavasszal sem lesz hiány!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás