Fesztivál

Látható és láthatatlan a vásznon - Faludi filmklubok, DOKU Filmklub, 6.45 Filmklub

Premier Kultcafé
Puskin mozi
2019. február 06. (szerda) 16:00 - 2019. június 19. (szerda) 22:00

Helyszín:

Premier Kultcafé
1085 Budapest, Baross u.1 - Üllői út 2-4.
Puskin mozi
1053 Budapest, V. kerület Kossuth Lajos utca 18.

A Faludi Ferenc Akadémia heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2019 tavaszi félévének programja egyaránt válogat a magyar klasszikusok (Körhinta, Szinbád) és nemzetközi kortárs rendezők (Dardenne fivérek, Marco Bellocchio, Ken Loach) munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. Idén ünnepleve a program nagykorúságát, a Faludi Ferenc Akadémia felfrissítve folytatja hagyományos filmklubjait. A DOKU Faludi filmklub új helyszíne a Premier Kultcafé, a 6.45 Faludi játékfilmes klub pedig a Puskin Moziba költözik. Az Akadémia 2001 óta szervezi filmklubjait, ahol az érdeklődőknek alkalmuk nyílik a film alkotóival, szakértő filmesztétákkal a műalkotás tartalmi és formai kihívásait megvitatni. A heti rendszerességgel, szerdánként 18:45-kor megtartott vetítések, illetve beszélgetések első helyszínei pinceklubok voltak, később több mint 10 évig az Uránia Nemzeti Filmszínház, majd az ART+Cinema adott nekik otthont.
2019. tavaszi programban az utóbbi évtizedek néhány kivételes filmalkotása, magyar és külföldi klasszikusa kerül bemutatásra. A programok alcíme a „látható és a láthatatlan”. A választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ látszólag vaskos és biztos tényei mellett egyáltalán felvethető-e, és ha igen, hogyan jelenik meg, hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, legmélyebb valósága, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan. A természetfölötti nélkül ugyanis elboríthat bennünket a tények hideg sivataga. A 6.45 játékfilmes klubba műfajtól és korszaktól függetlenül a fenti alapvetés fényében kerülnek be kultikus, klasszikus vagy ritka, ill. kortárs filmek. A DOKU filmklub pedig ízelítőt ad a magyar dokumentumfilm elmúlt 50 évéből, miközben a legfrissebb alkotások is a vászonra kerülnek.


Néhány fontos információ
Visszatérve korábbi évek jól bevált hagyományaihoz, ismét lehetővé tesszük filmklub bérlet igénylését. A bérlettel kedvezményesen váltható jegy a vetítésekre, két teljes jegy árát takarítva meg ezzel. A bérlet másik előnye a garantált bejutás a vetítésre, mivel bérlettel rendelkező nézőink számára fenntartjuk a helyeket. A bérletek száma limitált, és a tavaszi félév 10 alkalmára érvényes. Doku illetve 6.45 filmklubokra a bérlet külön váltható.


6.45:


Teljes árú jegy: 1200 Ft
Kedvezményes jegy 6.45 Faludi Filmklub bérlettel: 700 Ft
Féléves 6.45 Faludi Filmklub bérlet: 2100 FtDOKU:


Teljes árú jegy: 1000 Ft
Kedvezményes jegy DOKU Faludi Filmklub bérlettel: 600 Ft
Féléves DOKU Faludi Filmklub bérlet: 2000 Ft
Bérlet vetítések előtt a jegypénztárnál vásárolható.