Fesztivál

Libadalom az etyeki Gasztrosétányon

Online nézhető ONLINE
2020. november 14. (szombat) 10:00 - 18:00

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást, de most ONLINE! 


November 14-én, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak Etyeken!
1. AUBERGINE PINCE
• Etyeki padlizsánkrém és zakuszka
• Sütőtökleves
• Pulled goose szendvics
• Pulled pork szendvics
• Hot dog, grill kolbász
• Libamájterrine kaláccsal és áfonyalekvárral
• Sült krumpli
2. MILÁN PINCE – ZALÁN FAHÁZ
• Tanyasi libaleves
• Kemencében sült sólet füstölt libafalatokkal, árpagyöngyével
• Sült kacsa és libacomb párolt káposztával
• Házi sütemények, szörpök és limonádék
3. ERDÉLYI ÍZEK UDVARA
• Sült libacomb szőlőágyon pityókával
• Libahúsos csorba
• Libatepertős pástétom kakukkfűvel ízesítve
• Tarpa pálinkák, Csíki sörök és a Sobol pincészet borai
4. ÁRPÁS LACI SONKAMESTER PINCÉJE
• 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
• Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
5. HALMI PINCE
• Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák, illetve szörpök, kézműves ecetek kóstolója és vására
6. KÁCSOR „KÍRA” PINCE
• Régi és újborkóstoló, forralt bor és gyümölcspálinkák
• Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
7. CATATONY PHOTO
• Szabadtéri fotógaléria
• Portrékészítés és -nyomtatás a helyszínen
8. BORBARA PRÉSHÁZ
• Zellerkrémleves libatepertővel.
• Sült libacomb, fűszeres alma kuglival, édesburgonyás tócsnival.
• Mákos szilvás rugelach
• Sós karamell mousse-aszalt szilva pürével.
• Juhtúrós pogácsa
• Békebeli hókifli
• Forró csokoládé, választható fűszerekkel.
9. TÁTRAI PINCÉSZET
• A pincészet borainak kóstolója és vására
10. REZEDA TERASZ
• Rozmaringos libaleves
• Burgonyakrémleves
• Hízott libamáj
• Ludaskása füstölt libamellel
• Libazúzapörkölt
• Márton-napi libás rétes
• Mascarponés szelet
• Etyeki borok, must fröccsel és forralt bor
• Szijjartó Előd etyeki borászatának újgenerációs borai
• Rezeda present's: Deep afternoon
• Zene: Szepesvari – chill, ambient, deep, melodic, organic house
11. IBI PINCE: OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZETE (ETYEK)
• A pincészet borainak kóstolója és vására
12. BERÉNYI PINCE
13. ETYEKVIN
• Libaleves és libatepertőkrémes kenyér lila hagymával
• Grillételek, forralt bor és meleg italok
• Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek
14. DEBRECZENI PINCE: DEBRECZENI - FERENCZI CSALÁDI BORÁSZAT (ETYEK ÉS SZEKSZÁRD)
• Harmonikazene: 12.00-16.00 óra
• Libaaprólék-leves
• Libahúsos palacsintatekercs
• Tepsiben sült kacsa- és libacomb
• Töltött libanyak
• „Libaropi”
• Libatepertő
• Etyeki és szekszárdi borok
• Újborkóstoló és forralt bor
15. DVORÁK PINCE
• Tárkonyos libaraguleves
• Ludaskása
• Sült kacsacomb párolt lilakáposztával és hagymás törtkrumplival
• Töltött libanyak
• Sült libakolbász
16. ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS
• Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
17. RÓKUSFALVY BIRTOK
• 10.30 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!
Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból, és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen 10.00 órától.
• 11.30 óra: rendhagyó pincetúra – pohárral a kézben, újborral a palackban
• 14.00 óra: vezetett, 2 órás e-bike-túra akár az egész családnak
• Ínyenc élmények:
o Chilis-narancsos sütőtökkrémleves pirított magokkal
o Tárkonyos libazúzapörkölt pásztortarhonyával
o Lúdláb pohárdesszert
• Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
18. BUZÁL-MÓROCZA PINCE
• A pincészet borainak kóstolója és vására
• Libatepertő, libazsíros kenyér lila hagymával