„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”
Nem vennék a lelkükre, ha miattuk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 13-án, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak Etyeken!
AUBERGINE PINCE
Etyeki padlizsánkrém
Libahúsleves és ludaskása
Philly Cheese-Goose Szendvics
Aubergine Vegaburger
GOMBAI PEZSGŐPINCE
Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója
MILÁN PINCE – ZALÁN FAHÁZ
Libaleves gazdagon lúdgégetésztával
Sült libacomb pezsgős káposztával
Cserépedényben sült sólet füstölt libafalatokkal
Zsírjában sült kacsamáj kovászos kenyérrel
BORTODOOR COUNTRY
The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről
ERDÉLYI ÍZEK UDVARA
Libahúsos csorba
Libasült fekete szőlőágyon pityókával
Miccs faszénen sütve
Etyeki borok és szőlőpálinka
ÚJHEGYI KEREKES PINCE
A pincészet termékeinek kóstolója és vására
ÁRPÁS LACI SONKAMESTER PINCÉJE
2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Kemencés és grillételek
HALMI PINCE
Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák, illetve szörpök, kézműves ecetek kóstolója és vására
citromfűtea és feketeszedres forralt rozé
KÁCSOR „KÍRA” PINCE
2020-as borok kóstolója
Libatepertőkrémes kenyér, sült Libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
Házi sütemények
Gyümölcs lélekmelegítők (párlatok)
Forró teák és forralt bor
bOrbara Présház
Zellerkrémleves libatepertővel
Sült libacomb fűszeres alma-kuglival és édesburgonyás tócsnival
Mákos-szilvás rugelach és sós karamell mousse aszaltszilva-pürével
Juhtúrós pogácsa és békebeli hókifli
Forró csokoládé választható fűszerekkel
Tátrai Pincészet
A pincészet borainak kóstolója és vására
Zsíroskenyér lilahagymával
Rezeda Terasz
Libaraguleves és sütőtökkrémleves
Rusztikus, hízott libamáj zsírjában zöldségekkel és bagettel
Libazúzapörkölt gerslivel
Aszalt szilvás libacombfilé baconbe tekerve, krokettel
Sült libacomb hagymás törtburgonyával és lilakáposztával
Márton-napi libás rétes és Lúdláb szelet
Várnak szeretettel kedvenc etyeki borainkkal, gyömbérteával, pikáns Rezeda-féle forralt borral!
Férőhelyek száma: 30 fő
IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete
A pincészet borainak kóstolója és vására
Stelázsi Kultúrbirtok
Libahúsos káposzta gerslivel
Libatepertő lilahagymával
Libazsíros kenyér lilahagymával
EtyekVin
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
Porhanyós libacomb hagymás törtburgonyával és párolt káposztával
Libatepertőkrémes kenyér lilahagymával
Grill finomságok
Túrós, meggyes pite
Debreczeni Pince: Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat
Harmonikazene: 12.00-17.00 óráig
Libaaprólék-leves és libahúsos twister
Tepsiben sült kacsacomb és libamell
Töltött libanyak, „libaropi és pecsenyezsíros kenyér
Rétes
Etyeki és szekszárdi borok; újborkóstoló és forralt bor
DVORÁK PINCE
Tárkonyos libaraguleves és nagymama ludaskásája
Sült libacomb vörösboros-körtés párolt káposztával
Töltött libanyak
Kacsazúzapörkölt juhtúrós sztrapacskával
ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
RÓKUSFALVY BIRTOK
10.30 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!
Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból, és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen 10.00 órától.
11.30 óra: rendhagyó pincetúra – pohárral a kézben, újborral a palackban
Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:
Libateperőkrém savanyított zöldségekkel
Tárkonyos libaraguleves főtt burgonyagombóccal
Sólet konfitált libacombbal és füstölt libamellel
Lúdláb aszalt meggyraguval
HEGEDŰS SAJTMŰHELY
Raclettezés (bagett, libatepertő és almacikkely)
Sajtkészítés-bemutató és tárlatvezetés kijelölt fix időpontokban
(sajtkészítés 10:00 órától kb. 16:00 óráig, tárlatvezetés 11:00, 13:00 és 15:00 órától)
Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésekben