Fesztivál

Március 15.-e a Várkert Bazárban

Helyszín:


1013 Budapest, I. kerület Ybl Miklós tér 4.

Egész nap ingyenes programokkal várjuk az érdeklődőket a Várkert Bazárba! A kisfiúk fazekas Huszárcsákót, a kislányok pártát készíthetnek, délután pedig zenés, táncos gyermekprogramokkal kedveskedünk a kicsiknek. Este a felnőtteket 19.00 órától Meddig ünnepeljük még március 15-ét? című irodalmi estünkre invitáljuk. 


Kézműves műhely   • katonakészítés,

  • fazekas Huszárcsákó készítés,

  • párta készítés,

  • gyöngyfűzés,

  • tradicionális nemez készítés és mintázásGyerekkoncertek:


11:00  A csodálatos lámpás – Zenés gyermekszínház


Az öreg katona húsz esztendei szolgálat után elmegy, hogy kikérje az őt megillető obsitot. A király azonban szóba se áll vele. A gőgös királylány kegyeskedik meghallgatni őt, de végül üres kézzel zavarja el. A vén baka szomorúan indul útnak, mikor találkozik egy "kedves" nénikével, aki szállást ígér neki, ha cserébe felhoz a kútból egy ócska lámpást.
A néniről kiderül, hogy boszorkány, a lámpásról pedig, hogy igazi csodálatos lámpás, melyben egy fekete ember lakik, aki mindenben segíti gazdáját.


15:00 Aki nem lép egyszerre – Családi örömzene, örömtánc


A Netz Produkció immáron több mint 7 éve fennálló egyedi társulat, amely professzionális táncosokból, zenészekből, illetve előadóművészekből alakult 2010-ben.
A repertoár bőségét, sokszínűségét mutatja, hogy az egész estét betöltő előadások mellett  interaktív gyerekműsoraink, mely bármely korosztály számára átdolgozható, illetve akár az aktuális ünnepekhez is könnyen kapcsolható.Az egyik legsokoldalúbb társaság...
Célunk a minőségi szórakoztatás.


Művészeti vezető, koreográfus: Lengyel Szabolcs Micsi


Ünnepi Várkert Irodalom est:


19:00 Meddig ünnepeljük még március 15-ét?


Szereplők: Nényei Pál, Szabó Borbála, Végh Zsolt


"Pontosan 170 év telt el a nevezetes nap óta. Nincs más nemzeti ünnepünk, amit ilyen régóta ünnepelnénk. Petőfi szavalja a Nemzeti dalt, a tömeg kiszabadítja Táncsicsot a börtönéből, esik az eső, a Landerer és Heckenast-nyomda gépei nyomtatnak, a Nemzeti Színházban színre lép Bánk bán, és Laborfalvi Róza föltűzi a kokárdát az ifjú Jókai hajtókájára... Meddig tart ennek a nevezetes napnak a varázsa?  Mi lesz vele 2188-ban? És 2348-ban? Vagy eljön a nap, amikor elfelejtjük?"

A részvétel minden programra ingyenes. 
A 19 órakor kezdődő „Meddig ünnepeljük még március 15-ét?” című előadás regisztrációhoz kötött.

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás