Fesztivál

Matyó Húsvét

Mezőkövesd - Hadas városrész
2019. április 21. (vasárnap) 10:00 - 2019. április 22. (hétfő) 17:00
Ár: Ingyenes
Ingyenes

Helyszín:


AHOL MÉG A PIROS TOJÁS SEM PIROS!
Ismerje meg az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton!

Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat.

Hétfőn 4 alkalommal vödrös locsolkodást és 1 alkalommal traktorról locsolást láthatnak a Hadas városrészben, a Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán pedig a gyerekek kedvence a húsvéti állatudvar (nyuszi, csibe és bárány simogató), valamint Kovácstalálkozó fogadja az érdeklődőket.

Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgatagában sétálhatnak a vendégek mindkét napon. A színpadi programok mellett tojásfestés, népi játékudvar, pónicikli és felfedező játék is színesíti a kínálatot.

Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy És Strandfürdő, ahol vasárnap este éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség az új élményfürdőben.


A program mindkét nap díjmentes és a parkolás is, kivéve a Zsóry-fürdőben zajló éjszakai fürdőzés április 21-én este, ennek díja 2.000 Ft.


Mindkét nap 10.00-16.00 között
Hadas városrészben:
Népi játékok udvara, fa körhinta
Húsvéti tojásfestő bemutató és kézműves foglalkozás
Népművészeti termékek kínálata, kirakodó vásár
Mesterség bemutatók az alkotóházakban (bútorfestő, mézeskalácsos, szövő, tűzzománcos, fazekas)


Gépmúzeumban: húsvéti állatudvar, simogató


Matyó Múzeumban: „Kis kékfestő tanoda” múzeumpedagógiai foglalkozás
Matyó Portán (Mártírok u. 19-21.): pipícs sütés, népviseletbe öltöztetés

ápr. 21.
  • 10:30
    ingyenes