Fesztivál

Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

Paks
2020. augusztus 24. (hétfő) 10:00 - 2020. augusztus 30. (vasárnap) 21:00

Helyszín:

Paks
7030 Paks

Augusztus 24-30 között újra Pakson rendezik meg a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált. A koncertek mellett néprajzi előadások, mesterkurzusok, kiállítások, népdaltanulási lehetőségek, hangszerbemutatók is várják az érdeklődőket.


A magyar fúvósok széleskörű elismerést élveznek itthon és a nemzetközi zenei életben egyaránt. Nagynevű szólistáink, kamaraegyütteseink hazai koncertjeik mellett rendszeresen lépnek fel külföldön is. Az pedig nemzetközi szinten is kiemelkedő, hogy hazánkban nem kevesebb, mint tizenhárom főállású zenészekből álló fúvószenekar működik.
A jövő is magas szinten biztosított. A megfelelő fúvós utánpótlásért már alapszinttől kezdve kiváló oktatók dolgoznak a fiatal muzsikus palántákkal. A növendékek közül sokan örömmel kamarazenélnek, nagyobb településeken zenekarokat is alkotva muzsikálnak együtt.
Hozzájárul a fúvószene hazai népszerűségéhez, hogy a klasszikus zene művelői mellett hazánkban a népzenészek és a jazz muzsikusok között is számos nagyszerű fúvós öregbíti a magyar zenészek hírnevét.