Fesztivál

Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna Kulturális Fesztivál

Helyszín:

Balatonfüred , Debrecen , Eger , Esztergom , Győr , Miskolc , Nagykanizsa , Nagykőrös , Pécs , Sárvár , Sopron , Szeged , Szentendre , Budapest

Információ:

Az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ 2017. június 24-25. között nagyszabású fesztivált szervez 14 magyarországi városban. A 3. Nemzetközi Jóga Nap & 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat. A Nemzetközi Jóga Nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre.
A fesztivál szimbóluma idén is India és Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, melyek a kulturális sokszínűséget, hagyományos értékeket képviselik. A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be sok-sok tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, de jönnek indiai bábosok és hennaművészek is. Az indiai művészeti ágak magyar képviselői is részt vesznek a programban.

Pécsi helyszín: Zsolnay Negyed, 14:00 - 18:00

Vélemény: