Fesztivál

Óbudai Nyár

Helyszín:

Óbudai Fő tér
1033 Budapest, III. kerület Fő tér
Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1
Esernyős
1033 Budapest, III. kerület Fő tér tér 2.
ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ
1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.
Csobánka tér
1038 Budapest, III. kerület Csobánka tér
Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület Kiskorona utca 7.
Aquincumi Múzeum
1031 Budapest, III. kerület Szentendrei út 139.
Kórház utca
1033 Budapest, Kórház utca
Óbudai Múzeum
1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1.
Kassák Múzeum
1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1.
Platán Könyvtár
1031 Budapest, III. kerület Arató Emil tér 1.
Óbudai Kulturális Központ - San Marco Galéria
1032 Budapest, III. kerület San Marco utca 81.
Térszínház
1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1.
Goldberger Textilipari Gyűjtemény
1036 Budapest, Lajos utca 138

Budapest kulturális életének kiemelkedően izgalmas időszaka kezdődik nyáron, hisz ilyenkor a belföldi közönség mellett a fővárosba látogató turisták is a különböző zenei és egyéb szórakoztató események résztvevőivé válhatnak. Az immár hagyományosnak tekinthető Óbudai Nyár rendezvénysorozat tökéletesen illeszkedik a főváros sokszínű szabadidős kínálatához, és idén is a minőségi kikapcsolódás lehetőségét ígéri. Kiállítóterek, múzeumok, közterek, összesen több mint egy tucat színhely ad otthont és lehetőséget az alkotások, előadások bemutatására. Az óbudaiak által jól ismert helyszínek a távolabbról érkezők számára mindezeken túl egyfajta áttekintést is adnak, felvillantva néhány olyan pontot, amely városrészünket a helyben lakók mellett a turisták számára is vonzóvá teszi. Nagyszabású koncertekkel, intim hangulatú kamara-előadásokkal, mulatságos színpadi darabokkal és helytörténeti érdekességekkel várják mindazokat, akik eltöltenek néhány nyári estét itt, a III. kerületben!


Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Óbudai Nyár rendezvénysorozat, amely mára Budapest nívós programkínálatában is rangot szerzett magának. Az óbudaiakat, illetve az ide látogató érdeklődőket a hagyományokhoz híven, értékes kulturális élmények, szabadtéri koncertek, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések várják. 


A rendezvénysorozat egyike a legrangosabbaknak, így méltán népszerű a hazai és külföldi látogatók körében is. A művészetek különböző műfajaiból kötött színpompás, gazdag csokrot elismert művészek sora nyújtja át a közönségnek.


A változatosságot növeli az is, hogy a kerület kulturális intézményeinek zöme – az Óbudai Kulturális Központ, illetve két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K - a Kaszásdűlői Kulturális Központ, valamint az Óbudai Promenád, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, a Térszínház, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kobuci Kert, valamint az Aquincum Múzeum – gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, kertmozik, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.


Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedő Óbudai Búcsú színes forgataggal várja vendégeit.


A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjaira.


Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek.


 

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!