Fesztivál

Orgonapont 2021

Budapest
Debrecen
Dombóvár
Balatonlellei Szentháromság templom
2021. augusztus 06. (péntek) 18:00 - 2021. augusztus 29. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest
Debrecen
4000 Debrecen
Dombóvár
7200 Dombóvár
Balatonlellei Szentháromság templom
8638 Balatonlelle, Kossuth Lajos u. 81.

A Filharmónia Magyarország augusztusban nyáresti koncerteket kínál OrgonaPont sorozatában, szerte az országban.


Már évek óta egybeforr a nyár utolsó hónapjának és a hangszerek királynőjének neve a Filharmónia Magyarországnál, hiszen "Ha augusztus, akkor OrgonaPont!".
A 2021-es év nehezen indult, de nyárra a zenei élet újra felszabadult, így idén sem maradhat el eme fenséges hangszernek az eseménye. Több, mint 100 koncerttel várják Önöket az ország számos nagyvárosában, kisvárosában, községében, hiszen célunk ezzel az programsorozattal, hogy minél több ember szívét-lelkét-fülét megnyissuk a hangszerek királynője felé.
Ismerjék meg közelebbről az orgona lenyűgöző világát kiváló orgonaművészek és partnereik játékán keresztül.


Az országos OrgonaPont sorozatot a Filharmónia Magyarország 2014-ben indította. 2019-ben az ország 23 városában tucatnyi orgonaművész bevonásával, több mint 30 hangversenyen népszerűsíti a hangszerek királynőjét a városok katolikus, evangélikus és református templomaiban. A koncertek műsorán a barokk, a klasszikus, a romantikus nagymesterek illetve kortárs szerzők mély spirituális élményt nyújtó vagy éppen virtuóz egyházi és világi darabjai mellett különféle komolyabb és játékosabb feldolgozások, orgona- és kamara-átiratok, derűs karakterdarabok, népszerű dallamok, könnyűzenébe hajló szórakoztató művek, izgalmas jazz-tételek és feldolgozások egyaránt szerepelnek.