Fesztivál

Pákozdi Gasztro-Feszt

Hősök tere
2018. június 30. (szombat) 10:00 - 22:30
Ár: Ingyenes
Ingyenes

Helyszín:

Hősök tere
8095 Pákozd, Hősök tere 9.

Pákozdon a természeti adottságok és a belőlük fakadó kulturális örökség jelentenek garanciát arra, hogy a június 30-án megrendezésre kerülő Gasztro-Feszt vendégei ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják.


A fesztivál nyitányaként szolgáló halászléfőző-verseny, illetve a napot záró Szandi és Vastagh Csaba koncertjei között a szervezők kézműves harapni valókat és bort kínálnak, a színpadon autentikus zenei és tánc produkciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.


A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel (ha még van), vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket - ízvilágok, vágyak számára nyitva kapukat.


Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.


És valódi lesz a zene is! Szandihoz ugyanis a PartYssimo zenekar tagjai csatlakoznak, hogy élőben kísérhessék az énekesnő előadását.


A negyedik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.


Program
10:00 A rendezvény és a Halfőző Verseny megnyitója
12:00 - 18:00 Kulturális hagyományőrző műsorok és programok
16:30 A Bóbita zenekar koncertje
18:00 Heit Lóri és zenekara - énekel Balogh Adrienn
19:30 - 22:30 Vastagh Csaba majd Szandi koncertje a PartYssimo együttes kíséretével


Kísérő rendezvények, gyerekprogramok:
Játszóház, kézműves foglalkozások, arcfestés, lufibohóc, kézműves kirakodóvásár és egyéb meglepetések.