Fesztivál

Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

Helyszín:

Veszprém

Információ:

13. Pannonfíling filmfesztivál - Kötetlen és jópofa, rémisztő különdíjjal

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, ahol hazai és határon túli amatőr és független filmesek mutathatják be alkotásaikat - immár tizenharmadik alkalommal. A hagyományokhoz hűen a fesztivál szervezői idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak, műfaji megkötéstől függetlenül (de nem zárkóznak el a hosszabb filmektől sem, ha bemutatásra érdemesnek találják). Nevezési díj nincs, a versenyprogramba bekerülés viszont a szakmai előzsűrin múlik.

Idén ismét új különdíjjal jelentkezik a Pannonfíling. "2015-ben a legviccesebb, tavaly pedig a legromantikusabb, legérzelmesebb filmet jutalmaztuk külön" - tudtuk meg Dósay Norberttől és Németh Csabától, a találkozó főszervezőitől. - "Most azonban rémisztőbb kihívás elé állítanánk a vállalkozó kedvű filmeseket. A 2017-es különdíjunk a PannonPara névre hallgat, amelyet a legijesztőbb, legizgalmasabb, legfeszültebb hangulatú rövidfilm nyerne el."

A szervezők elmondták, a Pannonfílingnek továbbra is erőssége marad, hogy a mozivásznon látottakat barátságos környezetben vitathatják meg a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé. "A Pannonfílingen kevéssé a verseny, inkább egy bensőséges filmklub hangulata dominál" - mondták el a szervezők.

Az idei találkozó tervezett időpontja: november 4., helyszíne: Veszprém, Expresszó Klub.

Vélemény: