Fesztivál

Pedagógus Expo 2018

Helyszín:


1123 Budapest, XII. kerület Jagelló utca 1-3.

A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, mely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős önélményt és motivációs forgatagot, továbbá alternatívákat biztosítson számukra az élmény alapú oktatáshoz, mellyel maguk is sikerélményhez jutnak.


Az előadók által egyszerre jelenik meg:
A PEDAGÓUS MINT EMBER
A GYERMEK MINT EREDENDŐ JÓ
A PEDAGÓGIA MINT TUDOMÁNY
A PEDAGÓGIA GYAKORLATA
 
ELŐADÓK:
 
BAGDY Emőke, szakpszichológus
BÖJTE Csaba, Ferences rendi szerzetes
BALATONI Kata, neveléstudományi kutató, néptáncpedagógus, programgazda,
Dr.SZILÁGYI Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár
 
Bajzáth Mária, Paár Julianna, Porteleki Sára, Nagy Ágnes, Molnár Krisztina, Korzenszky Klára, továbbá Dr Bodó a Bethesda Neurológia osztályról és még sokan mások...
 
Házigazda: Balatoni Kata és Novák Péter


Balatoni Katalin, a Pedagógus Expo szervezője maga is pedagógusként tevékenykedik, de olykor csalódás érte, amikor a pályára került.

„Azt hittem, hogy a szakma álomszép és tele van örömmel. Ez így is van, de sokszor a kollégákon teljesen mást láttam. Szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy miként lehet  plusz élményt adni és kreatívan dolgozni a gyerekekkel” – fogalmazott.

Meglátása szerint az elmúlt időszakban rengeteget változott a gyerekek kompetenciája, amihez a pedagógusoknak alkalmazkodnia kell. Bár a feladat nem egyszerű, a hasznos tudás mentén elindulva, az anyagok kreatív feldolgozásával nem is lehetetlen. Előadásában saját életútján keresztül ejt szót a pedagógustársadalom elnőiesedéséről, tapasztalatairól és a szakma megreformálásáról.

Az eseményen Szabó Péter tréner motivációs előadásában elárulja, hogyan kell szeretni az életet, és hogyan lehet másokkal is elhitetni, hogy a pedagógus is ember. Szintén kiemelt előadóként lép majd színpadra Bagdy Emőke szakpszichológus, aki elmondja, miként lehet felszínre hozni a gyerekek kreativitását, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes pedig a gyerekek irányából közelíti majd meg a témát.


A szekciótermekben az egész nap folyamán zajlanak majd a programok, amelyeken többek között a mesepedagógiát és a burn out szindrómát is alaposan körbejárják a meghívott vendégek segítségével.
 
Az érintett szekciók - bölcsőde, óvoda, iskola, határon túli magyar oktatási intézmények és magyarországi nemzetiségi oktatási intézmények.
 
PEDAGÓGUS EXPÓ 2018, A BELÜLRŐL FAKADÓ ÉRTÉK-, TUDÁS, ISMERETKÖZVETÍTÉS VILÁGA
 


A VIP jegy vásárlása feljogosítja a tulajdonosát fix helyjegyre a nézőtér frekventált területén, ingyenes ruhatárra, kávé vagy üdítőjegyre, kedvezményre jogosító kuponokra és egy meglepetés ajándékra.


A rendezvény bevételéből a Bethesda kórház Alapítványa kerül támogatásra.

Linkek: