Fesztivál

PLACCC 2019

Budapest
2019. szeptember 03. (kedd) 18:00 - 2019. szeptember 28. (szombat) 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,

Kirekesztés? Elfogadás? Klímakrízis? Apokalipszis? – Szeptemberben izgalmas
programokkal jelentkezik a PLACCC Budapesten 


A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál szeptember 3. és 28. között újra provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja Budapesten az újszerű élményekre fogékony közönséget. Mennyire vagytok érzékenyek, vagy egyáltalán tudatában olyan világméretű problémáknak mint a társadalmi-faji egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás? Kit és hogyan fogadtok el, kivel ülnétek le egy asztalhoz, kivel osztanátok meg az ételt és kivel nem? Hogyan néztek szembe a természeti környezetünk nem is annyira távoli jövőben bekövetkező radikális változásával?
A PLACCC Fesztivál szervezésekor hagyják, hogy a művészek által felvetett témák vezessenek titeket – a művészeket pedig érezhetően egyre erősebben foglalkoztatják a fenti kérdések. A társadalmi-faji elfogadást és kirekesztést feszegető részvételi előadás, a klímaváltozás miatt évtizedeken belül víz alá kerülő holland sziget emlékezetét Budapestre „hozó” disztópikus installáció, a lehetséges világvégékkel foglalkozó városi játék és helyspecifikus egyetemi
vizsgaelőadások, egy városnegyed jövője gyerekszemmel.
A 2019-es PLACCC Fesztivál fókuszában a nemzetközi együttműködések és a művészeti egyetemek diákjainak produkciói állnak, valamint olyan fiatal magyar művészeket hívtak meg, akikkel már több éve együtt dolgoznak.