Fesztivál

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Hungexpo Budapesti Vásárközpont
2021. november 29. (hétfő) 12:00 - 2021. december 05. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Hungexpo Budapesti Vásárközpont
1101 Budapest, X. kerület, Albertirsai út 10.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a klímaváltozás okozta kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.
A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot.
A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül:
Your Planet - A Te Bolygód // Közönségprogramok a fenntarthatóságról
Az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhetik a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.
Heroes of the Future - A Jövő Hősei // Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról
Szabadidős program 10-16 éves általános- és középiskolás diákokcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés együtt jelenik meg.
Nature Friendly Development - Fejlődés harmóniában a természettel // Fenntarthatósági Expó
A startupoktól a nagyvállalatokig bezárólag minden olyan üzleti szereplő számára lehetőség nyílik a megjelenésre, melyek a fenntarthatóság érdekében új megoldásokat nyújtanak az élhetőbb jövőért.
The Universe of Sustainability - Fenntarthatóság Univerzuma // Világtalálkozó
Állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos- és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit.