Fesztivál

Pünkösd a Diósgyőri várban

Diósgyőri vár
2018. május 20. (vasárnap) 09:00 - 2018. május 21. (hétfő) 18:00

Helyszín:


3534 Miskolc (Diósgyőr), Vár utca 24

Készíts te is pünkösdi koronát, vagy nemezelj a játszóházban! Segíts a mestereknek, korongozz a fazekassal, varrj és hímezz a viseletkészítővel! Hallgasd meg a legizgalmasabb középkori történeteket! Május 20-21-én, „pünkösdölj” a Diósgyőri várban!


Rég elfeledett nép játékok is mulattatják majd az aprónépet. Ki lehet próbálni a hordó lovaglást, a nyuszi versenyt a gólyalábat, a mocsárjárót, a diótörőt. Saját kezűleg is elkészítheted a pünkösdi királyi koronát, vagy a tavaszi fejdíszt; nemezelhetsz vagy babát készíthetsz.


Miként készül el egy viselet? Hogyan dolgozik a botfaragó? És az ezüstműves? Mennyi idő alatt készít el egy csuprot a fazekas? Milyen szerszámot használ a fafaragó? Gyere, nézd meg az ügyes kezű mestereket munka közben!


Ropd a táncot a várudvaron! A talpalávalót az Agyagbanda húzza majd. Ha még nem tudod a lépéseket, ne aggódj, a táncházban ezt is megtanulhatod.


A monda szerint a fekete bodza fájában laknak a tündérek és a varázspálcák is leggyakrabban a bodza fájából készültek. És azt tudtad, hogy Nagy Károly egyik rendelete alapján kezdték el a fűszernövények termesztését a középkorban? Izgalmas történténetek bőven akadnak, csak győzzétek hallgatni. Ha pedig panaszotok van, ne féljetek felfedni, a gyógynövényszakértőtől akár személyre szóló tanácsadást is kaphattok.


Jegyár: 1 500 forint, 6 év alatt ingyenes

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás