Fesztivál

RepTár Piknik

RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum
2019. augusztus 31. (szombat) 10:00 - 18:00
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum
5000 Szolnok, Indóház út 4-6

Piknikezz a repülők árnyékában 2019-ben is!

A hagyomány folytatódik, az idén a harmadik RepTár Pikniket a RepTár szülinapjával és a "Szolnok Napja" programjaival kötik össze.
Ezen a napon 1500 Ft/fő kedvezményes belépőjeggyel várják a vendégeket, amit a szolnoki lakcímkártyát felmutatók 1000 Ft/fő áron válthatnak meg.

A meglévő élményelemek mellett
(4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 pilótapont, csúszópálya a katonai akadálypályán)
újra kinyitják a MiG-29-es vadászgépet.

Budapestről, a Nyugati pályaudvarról a 424 247 gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik először a Szolnok vasútállomásra, majd a múzeum kapujához, - a RepTár mögötti vágányra, ahol a látogatók a nap folyamán megcsodálhatjátok a patinás kocsikat, valamint a mozdonyt.

Lesz drónreptetés az udvaron és RC tank bemutató is.

Big Air Bag, amely tökéletesen visszaadja a szabadesés élményét kötelek és kiegészítő kellékek használata nélkül. A korábbi RepTár Piknik tapasztalatok alapján egyaránt kedvence kicsiknek és nagyoknak, hiszen a különböző ugrásmagasságok miatt minden korosztály megtalálja a repülés élményét.

A RepTár udvarán kialakításra kerül egy lézerharc pálya, ahol lézerpuskával két csapat játszik egymás ellen. Egy fantasztikus csapatjáték, amely fejleszti a gondolkodást, a vezetési készségeket és a csapatmunkát.

A Darumadár segítségével több 10 méteres magasságba lehet emelkedni és fentről megtekinteni a RepTár udvarát és Tisza-part környékét.

A Felelős Szülők Iskolájával együttműködve valósítják meg az alábbi élményprogramokat:
- Örök siker a színes óriás kooperációs ernyő.
- Kutyás bemutató, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy a terápiás kutyák miben segíthetnek a fogyatékkal élő embereknek.
- Kialakításra kerül egy tudományos játszóház és műhely is, ahol a kisiskolás gyerekek látványos, tudományos kísérletekben vehetnek részt.
- A pákozdi Katonai Emlékpark munkatársainak jóvoltából Raptor lézerharcban, kézigránát dobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek a látogatók.

Todó sportol és a Puszirablók című egyedi interaktív műsorokban vehetnek részt a bátor vállalkozók a Vagon színpadon – Víg Balázs kortárs író előadásában, aki a saját meséjét kelti életre, sok nevetéssel és szerepjátékkal.

A szolnoki Kölyökpark jóvoltából a német tervezésű Quadro nevű tervező játék is kipróbálható, ahol a lényeg a kreatív gondolkodás fejlesztése. Tervezés, építés, játék - Kreativitás, térlátás, mozgás. Egyedülállóan kreatív és komplex német játék, melynek elsődleges célcsoportja a 2-12 év közötti korosztály.
A „Create and Build” típusú játékrendszer modulokból és elemekből áll, szinte korlátlan variációs lehetőségekkel. Az számítógépes világban online megtervezett bármilyen eszközt – repülőt, autót, stb. – a valóságban , ott helyben is megépíthetnek a vállalkozó kedvű gyerekek.

Egyedi csillámtetoválással készülnek a bevállalósoknak.