Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.
A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek.
A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA
Reggeli:
Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
Mini kakaós csiga és lekváros batyu
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök
Francois pezsgő
Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
Grill ételek:
- Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
- Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel
- Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
- Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
- Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
Bogrács ételek:
- Tihanyi marha gulyás
- Lecsó mangalica grillkolbásszal
- Cukkinis vega lecsó
- Beregi csirkepörkölt krumplival
Főtt kukorica sós vajjal
Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök
Francois pezsgő
a Bortársaság balatoni borai
Kávé, ásványvíz, szóda
Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.